Na golfovom turnaji Pravdy a ta3 triumfovala moderátorka Andrea Simančíková

"Láska na prvý pohľad" aj "stretneme sa greene" - slovné spojenia, ktoré rezonovali vo štvrtok areálom Sedin Golf Resort vo Veľkých Úľanoch. Turnaj Slovak Media Cup, ktorý organizoval denník Pravda a Televízia ta3, hostil známe tváre zo sveta športu i kultúry. Medzi jamkami sa tak stretli herečka Kamila Magálová, spevák kapely Vidiek Janko Kuric s manželkou, marketérkou Simonou Bubánovou či umelec Achilleas Sdoukos.

22.09.2022 19:30
slovak media cup 2022 Sedin golf Foto:
Golfový turnaj Slovak Media Cup, ktorý organizoval denník Pravda a Televízia ta3, hostil známe tváre zo sveta športu i kultúry.

Golfovému turnaju prialo priaznivé slnečné počasie. Podujatie, ktoré sa začalo predpoludním, otvorili generálny riaditeľ ta3 Ján Svoboda a moderátorka zahraničnej redakcie ta3 Andrea Simančíková. Šéf spravodajskej televízie priznal, že tento šport mu zo začiatku príliš nevoňal. „Po prvom kurze som s golfom prestal. Mal som ročnú prestávku a myslel som si, že ma to už nikdy nechytí. Po roku som sa ku golfu vďaka priateľom vrátil a dnes je to už 22 rokov, čo sa mu venujem,“ priznal Svoboda. Veľmi dobre si pamätá aj na moment, keď chytil golfovú palicu do ruky po prvýkrát.

Golfový turnaj Slovak Media Cup, ktorý...
Golfový turnaj Slovak Media Cup, ktorý...
+80Golfový turnaj Slovak Media Cup, ktorý...

Golf treba zažiť

Ako poznamenal, golf je kolektívny šport a ide pri ňom aj o zábavu. „Rád si zahrám s kýmkoľvek z môjho okolia. Krásne na golfe je to, že na rozdiel od toho, keď idete s niekým na kávičku a ste tam 10–30 minút, na golfe ste spolu štyri až päť hodín. Rád si zahrám s kýmkoľvek, s kým sa dokážem zhovárať dlhšie.“ Golfových vzorov má niekoľko, v poslednom období je to najmä slovenský reprezentant Rory Sabbatini.

„Najlepšie si je golf vyskúšať na vlastnej koži. Každý, kto odohrá 18 jamiek pochopí, že je to naozaj šport, pretože nachodí desať kilometrov a urobí zhruba 200 švihov palicou. Je to naozaj dynamický šport ako ktorýkoľvek iný,“ vysvetlil Svoboda, podľa ktorého vyrástli už aj na Slovensku kvalitné golfové rezorty.

Golfový turnaj Slovak Media Cup, ktorý... Foto: Pravda, Robert Huttner
sedin golf pravda ta3 Golfový turnaj Slovak Media Cup, ktorý organizoval denník Pravda a Televízia ta3, hostil známe tváre zo sveta športu i kultúry.

Golf si prišli do rezortu zahrať aj marketérka Simona Bubánová s manželom Jankom Kuricom. Premiéra „na greene“ sa jej spája so zábavnou situáciou. „Namiesto najmenšej palice som si zobrala tú najväčšiu, tzv. driver,“ spomína Bubánová. Obľúbeným partnerom na golfovú hru je pre ňu manžel Janko Kuric, s ktorým sú členmi jedného z golfových rezortov. Za najlepšieho partnera však označila dcéru Lujzu, ktorá podľa jej slov „hrá krásny golf“. Podmienky pre fanúšikov golfu sú podľa Bubánovej na Slovensku vynikajúce. „Kedysi sa za golfom cestovalo do Rakúska. To, čo sa od vtedy postavilo na Slovensku, sú dokonalé ihriská,“ nešetrila chválou.

Bubánovej golfovým vzorom je Tiger Woods. Obdivuje ho najmä za jeho húževnatosť, s ktorou pristupoval ku kariére. Woods má podľa jej slov za sebou úžasný športový príbeh malého snaživého chlapca, ktorý sa prebojoval medzi najlepších. „Na ihrisku vždy dokázal urobiť neuveriteľnú drámu. Aj vtedy, keď prehrával, všetci verili, že zvíťazí. Bol naozajstný fenomén,“ vysvetlila.

Záujem o golf narástol

Hostí turnaja Slovak Media Cup, ktorí sa golfu zatiaľ nevenujú, inštruovali lektori golfovej akadémie v Sedin Golf Resort, medzi nimi aj profesionálny golfista Teodor Kocka. Golfu sa venuje už desať rokov a je to jeho „láska“. Ako uviedol, záujem o zelený šport v posledných rokoch stúpol. „Máme veľa nových členov. Záujem je aj o kurzy zelených kariet, kde sa ľudia učia hrať. Takmer v každom väčšom meste na Slovensku je dnes už golfové ihrisko,“ povedal v rozhovore s tým, že najviac záujemcov je medzi tridsiatnikmi.

Profesionál vyvrátil aj stereotypy spojené s golfom. „Golf je jednoznačne šport. Stačí sa pozrieť na to, ako vyzerajú profesionáli. Ide o hodiny strávené tréningami na ihrisku a v telocvični. S golfom už začínajú ľudia z každej sociálnej vrstvy,“ vysvetlil.

Golfový turnaj Slovak Media Cup, ktorý... Foto: Pravda, Lubos Pilc
slovak media cup 2022 Sedin golf Golfový turnaj Slovak Media Cup, ktorý organizoval denník Pravda a Televízia ta3, hostil známe tváre zo sveta športu i kultúry.

Moderátorka turnaja Andrea Simančíková sa s golfom prvýkrát stretla na podujatí, ktoré moderovala. Ako hovorí, bola to „láska na prvý pohľad“. Tak, ako pred každým športovým výkonom, aj pred golfom sa je vhodné rozcvičiť. „Každý golfista má individuálne tipy na rozcvičku. Mala som trénera, ktorý bol veľmi prísny. Trvala päť minút a zahŕňala cviky od hlavy až po päty. Základ je rozcvičiť si ramená a trup,“ vysvetlila Simančíková. Aj ona bola jednou z tých, ktorí nepovažovali golf za šport. „Trvalo to dovtedy, kým som si prvýkrát neodchodila celé ihrisko, všetkých 18 jamôk. Trvá to niekedy štyri až päť hodín. Ako bývalý aktívny športovec som to "ledva dala“," priznala bývalá krasokorčuliarka. Odvtedy má iný názor. Čaro golfu podľa nej spočíva v tom, že nikdy nie je vopred jasné, kto bude vaším súperom.

Bodovala tvár ta3

Víťaznou dvojicou nultého ročníka Slovak Media Cup sa stali Ladislav Ollé a Peter Seyfert, ktorí zahrali 57 netto rán. Druhí sa umiestnili Julo Haško a Ivan Rudolf, zahrali 58 netto rán. Tretiu priečku obsadili Zlatica Vargová a Igor Bezák s 60 netto ranami.

Víťazi boli aj v doplnkových súťažiach. Nearest to the pin vyhrala profesionálna golfistka Zuzana Kamasová (4,42 metra). V kategórii Longest drive spomedzi mužov triumfoval Richard Guniš. Ženský Longest drive ovládla redaktorka zahraničnej redakcie a moderátorka Televízie ta3 Andrea Simančíková.

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #Golf #denník Pravda

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...