Vyhovárať sa na pohreb kráľovnej či korunováciu? Nepomôže! Aristokrat dostal zákaz šoférovania

Britský aristokrat, ktorý organizoval pohreb kráľovnej Alžbety II., dostal v pondelok od súdu šesťmesačný zákaz šoférovania.

28.09.2022 08:00
Edward Fitzalan-Howard, vojvoda z Norfolku Foto:
Edward Fitzalan-Howard, vojvoda z Norfolku na zábere pri odchode zo súdu.
debata (1)

Súd vydal tento verdikt napriek tomu, že Edward Fitzalan-Howard, vojvoda z Norfolku, argumentoval, že svoje auto potrebuje pri organizovaní korunovácie kráľa Karola III.

Ako v pondelok informovala agentúra AFP, vojvoda z Norfolku sa pred súdom v Londýne priznal, že 7. apríla počas jazdy svojím autom značky BMW použil mobilný telefón a šiel na červenú. Keďže sa Fitzalan-Howard, najvyššie postavený vojvoda v Anglicku, ktorý má aj titul gróf maršal, sa v roku 2019 dopustil dvoch dopravných priestupkov za prekročenie rýchlosti, v najnovšej kauze mu hrozil už zákaz šoférovania.

Kate, princezná z Walesu sa objavila na pohrebe...
Princezná z Walesu Kate s dcérou - princeznou...
+42Princ Harry a princ William (vpravo) kráčajú do...

Vojvodova advokátka na súde sa snažila dosiahnuť zmiernenie predpokladaného trestu. Argumentovala, že jej mandant sa podieľa na prípravách korunovácie Karola III., takže by mu nastali komplikácie, ak by nemal k dispozícii svoje auto. Súd, ktorý na žiadosť advokátky pojednával s vylúčením verejnosti, však jej žiadosť zamietol s tým, že verdikt vynesený podľa zákona spôsobí síce Fitzalanovi-Howardovi nepríjemnosti, nie však „mimoriadne ťažkosti“.

Británia Kráľovná Alžbeta II. Pohreb Štátny Čítajte viac Bolo to najdlhšie zo všetkých zbohom! Britské médiá hodnotia pohreb Alžbety II.

Fitzalan-Howard bol oficiálne zodpovedný aj za organizovanie kráľovninho pohrebu, ktorý sa konal minulý pondelok za účasti 2000 ľudí vrátane svetových lídrov a členov kráľovských rodín zo zahraničia.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #pohreb #súd #úmrtie #korunovácia #zákaz šoférovania

+ Pokúste sa začať jesť domáce jedlá, budete cítiť, že vám to prospieva.
Odvaha prijať riziko sa vyplatí, budete...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...