Do poslednej chvíle neverili, že príde kráľ! Španielsky panovník šokoval, žúroval so starými kamošmi

Aj členovia kráľovských rodín majú občas chuť na celkom obyčajný život. Patrí medzi nich aj španielsky panovník, kráľ Felipe, ktorý nedávno poriadne prekvapil, ale aj potešil bežných Madridčanov.

29.09.2022 10:00
Španielsky kráľ Felipe VI a kráľovná Letizia Foto: ,
Španielsky kráľ Felipe VI a kráľovná Letizia v priestoroch Westminster Abbey.
debata

Ako píše portál Gala.de s odvolaním sa na španielske médiá, 54-ročný panovník sa mal pred pár dňami zabávať v spoločnosti starých kamarátov z námorníckej školy v jednom z podnikov v španielskom meste Burgos. Ide o reštauráciu pod názvom Puerta Real, v ktorej si na 24. septembra kráľ Felipe nechal rezervovať stoly pre 55 ľudí. Až do poslednej chvíle však majiteľ reštaurácie či členovia kuchyne alebo čašníci vôbec netušili, že miesto navštívi úradujúci monarcha.

„Keď prišli prví ľudia, povedali mi, že prichádza španielsky kráľ, a ja som si myslel, že žartujú,“ uviedol pre miestne noviny Diario de Burgos majiteľ reštaurácie Tasio Benito. Hoci celá večera a posedenie prebiehalo veľmi diskrétne, španielsky kráľ neodmietol urobiť si jednu fotografickú momentku so zamestnancami. Tá sa objavila aj v lokálnych novinách.

Juraj Rizman so španielskou kráľovnou Letiziou Čítajte viac Španielska kráľovná Letizia hostila polovičky lídrov NATO: Bidenová, Macronová a za Slovensko Rizman!

Zaujímavosťou je, že kráľ Felipe absolvoval večeru so starými kamarátmi len pár dní po tom, ako sa aj s manželkou, kráľovnou Letiziou, vrátili z Londýna. Tam sa ako zástupcovia španielskej monarchie zúčastnili na pohrebe britskej panovníčky Alžbety II.

Okrem úradujúceho kráľa a jeho manželky nechýbala ani bývalá španielska kráľovná Sofia a tiež jej manžel, Felipeho otec – bývalý kráľ Juan Carlos. Ten sa však vyhol objektívom – zjavne aj pre škandály s ním spojené a týkajúce sa prijímania (nielen) finančných darov od boháčov zo saudskoarabské­ho sveta.

Kate, princezná z Walesu sa objavila na pohrebe...
Princezná z Walesu Kate s dcérou - princeznou...
+42Princ Harry a princ William (vpravo) kráčajú do...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reštaurácia #večera #stretnutie #kráľ Felipe

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Nezabúdajte na hydratáciu, vaše telo ju nevyhnutne potrebuje.
Dôležité rozhodnutia prinesú očakávané zisky....