Neuveriteľné! Po 55 rokoch sa našiel obrus, ktorý pred koncertom pokreslili členovia Beatles

Pôvodným majiteľom sa po viac ako 50 rokoch vrátil obrus, ktorý pred svojím posledným koncertom v San Franciscu v roku 1966 pokreslila britská kapela Beatles.

12.10.2022 14:00
The Beatles Foto:
Kapela Beatles v roku 1966.
debata

Všetci štyria muzikanti a tiež speváčka Joan Baezová na obrus zaznamenali svoje dojmy pred vystúpením na štadióne Candlestick Park. Majiteľ reštaurácie Joe Vilardi potom obrus zarámoval a vystavil, ale hneď po týždni si ho odniesli zlodeji.

Po cennom obruse nebolo takmer 55 rokov ani stopy až do nedávneho hovoru z Texasu, ktorý prijal Vilardiho vnuk.

Britain The Beatles Čítajte viac Prichádzajú Beatles! Pred 60 rokmi vydali prvý singel

„Zavolala mi pani a spýtala sa ma, či naša rodina má v San Franciscu reštauráciu a ja som okamžite vytušil, že to má niečo spoločné s tým obrusom,“ povedal Michael Vilardi agentúre AFP. „Obrus ​​mal jej brat, nevedel, čo s ním a tak si ho celé tie roky nechal,“ dodal. K mužovi sa obrus dostal ako splátka dlhu. Chcel ho predať, ale pretože bol kradnutý a predajca by sa mohol dostať do problémov, tak ho sestra presvedčila, aby ho vrátil.

„Vyrástli sme s dedkovým rozprávaním o tom obruse, ale nikto z nás ho nikdy nevidel a ani nás nenapadlo, že ho ešte niekedy uvidíme,“ povedal Michael Vilardi.

Na obruse je psychedelický západ slnka, ktorý nakreslil John Lennon, portréty od Paula McCartneyho a Joan Baezovej a podpisy Georgea Harrisona a Ringa Starra. Artefakt teraz pôjde do dražby, podľa aukčnej siene Bonhams by sa mohol predať až za 25 000 dolárov.

Koncert na štadióne Candlestick Park z roku 1966 sa zapísal do dejín ako posledné komerčné vystúpenie skupiny, ktorá po skončení severoamerického turné oznámila rozpad.

debata chyba
Viac na túto tému: #The Beatles

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....