Hviezdy z domácej Superstar aj hudobné legendy: Toto sú najznámejší LGBTI+ speváci

Zrátali by ste ich možno na prstoch dvoch rúk - osobností, ktoré sa verejne prihlásili ku ľuďom LGBTI+, nie je na Slovensku veľa.

19.10.2022 13:56
Spevák Adam Pavlovčin. Foto:
Spevák Adam Pavlovčin.
debata (10)

Na minulotýždňovom pochode proti nenávisti sa viaceré z nich spoločne so svojimi umeleckými kolegami postavili na pódium na bratislavskom Námestí SNP, aby podporili myšlienku tolerancie a zároveň vzdali úctu dvojici zavraždených mladých mužov, ktorých o život pripravil len 19-ročný strelec na Zámockej ulici v Bratislave.

Nechýbal medzi nimi ani Adam Pavlovčín, víťaz speváckej súťaže Superstar a umelec, ktorý vystupuje pod pseudonymom Adonxs. Práve Pavlovčin sa objavuje aj v rebríčku Najznámejších LGBTI+ spevákov a speváčok, ktorý vznikol pod taktovkou Mall.tv. Jeho popularita a výrazná medializácia, ale aj prirodzená komunikácia a zviditeľnovanie tém LGBTI+ mu zaslúžene priniesli miesto v uvedenom zozname.

Predstavitelia slovenskej kultúrnej obce.
S emotívnym prejavom prišiel aj známy komik pod...
+8Na námestí SNP vystúpila aj prezidentka SR...

Z česko-slovenských končín sa do zoznamu dostala aj dáma, mimochodom tiež víťazka spomenutej speváckej súťaže, akurát v susednom Česku. Reč je o Anete Langerovej. Langerovej otvorené slová o príslušnosti ku LGBTQI+ ľuďom prišli už pred pár rokmi – v časoch, keď sa ešte mnoho jej kolegov obávali vyjsť s pravdou von. Aj to z nej robí jednu z výnimočných zástupkýň komunity v rámci hudobnej sféry – minimálne v lokálnom kontexte.

Kto doplnil päťčlennú zostavu po boku talentovaného Slováka a šikovnej Češky? Pozrite si v našom videu.

VIDEO: Najznámejší LGBTI+ speváci a speváčky

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Aneta Langerová #mall.tv #Adam Pavlovčin #LGBTI+

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...