Drony pre Ukrajinu od Luka Skywalkera! Hamill prekvapil, pomohol vybrať peniaze na 500 dronov

Predstaviteľ Luka Skywalkera vo filmovej ságe Hviezdne vojny Mark Hamill pomohol vybrať peniaze na nákup 500 dronov pre ukrajinskú armádu.

23.10.2022 00:00
Herec Mark Hamill a jeho partnerka Marilou York. Foto: ,
Herec Mark Hamill a jeho partnerka Marilou York.
debata (3)

Hamill to povedal vo vysielaní rádia agentúry Bloomberg, kde upresnil, že ho v septembri o pomoc požiadal sám ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Znie to ako zápletka ďalšieho dielu Hviezdnych vojen, ale rozdiel je v tom, že sa to deje v realite, napísal Bloomberg. Hamill sa konkrétne stal ambasádorom ukrajinského programu „Armáda dronov“ a peniaze vybral spoločne s ukrajinským vládnym fondom United24.

„Je to úplne jednoduché. Ukrajina potrebuje drony. Na nich záleží výsledky vojny. Chránia krajinu, jej ľud, monitorujú hranice, sú to oči na oblohe,“ povedal Hamill.

Vojvodkyňa Kate z Cambridge počas návštevy...
Princ William a vojvodkyňa Kate z Cambridge...
+2Princ William a jeho manželka vojvodkyňa Kate z...

„Bol som celkom v šoku, pretože ma najmenej dvakrát alebo trikrát do týždňa (Ukrajinci) informovali, ako to pokračuje, a povedali mi, že odkedy som s tým začal, dostali 500 dronov,“ zveril sa tiež herec.

Začiatkom tohto mesiaca Hamill na zdieľal obrázok osamotenej stíhačky X-Wing, ktorú lieta jeho postava, vo farbách ukrajinskej vlajky. „Nech vás sprevádza sila,“ odkázal.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #dron #Mark Hamill #vojna na Ukrajine #Volodymyr Zelenskyj

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...