Model E.T. Mimozemšťana zo Spielbergovho filmu ide do dražby! Očakávaná cena? Obrovská

Pred Vianocami sa v americkom Beverly Hills uskutoční filmová aukcia, kde si záujemcovia môžu kúpiť model mimozemšťana, ktorý sa používal pri natáčaní filmu E.T. - Mimozemšťan alebo metlu a ďalšie rekvizity z filmov o čarodejníckom učni Harrym Potterovi.

02.11.2022 14:00
et  E.T. - Mimozemšťan Foto:
E.T. - Mimozemšťan prišiel do kín v roku 1982.
debata

Podľa serveru The Guardian by sa mechanický model zelenkastej postavičky, ktorá sa vo filme z roku 1982 pokúšala dostať späť domov, mohol predať zhruba za tri milióny dolárov.

344701989 Čítajte viac Keď sa lúčil s E.T. Mimozemšťanom, plakal celý svet! Spoznali by ste malého Elliotta dnes? Má 50

Dražený mechatronický model je technologický unikát, obsluhovalo ho 12 profesionálnych animátorov a aj vďaka nim film získal Oskara za najlepšie vizuálne efekty. Jeho autorom je taliansky návrhár špeciálnych efektov Carlo Rambaldi, snímku režíroval Steven Spielberg.

zväčšiť Model mimozemšťana, ktorý sa používal pri... Foto: Profimedia
E.T. - Mimozemšťan Model mimozemšťana, ktorý sa používal pri natáčaní filmu E.T. - Mimozemšťan.

V dražbe s názvom Ikony a idoly: Hollywood bude k dispozícii aj maketa vyrobená pre režiséra, aby mohol vzhľad mimozemšťana schváliť. U nej sa očakáva predajná cena okolo 100 000 dolárov.

et  E.T. - Mimozemšťan Čítajte viac E. T. Mimozemšťan pristál na Zemi pred 40-timi rokmi! Bola to bomba, ktorej pokračovanie Spielberg zaryto odmietal

Populárne medzi dražiteľmi budú podľa odhadov usporiadateľa Julien's Auctions aj rekvizity z potterovskej ságy. V ponuke je metla Nimbus 2000 z filmu Harry Potter a Kameň mudrcov, Chrabromilský vlnený kabát a červenožltý šál alebo Harryho metlobalový habit.

Dražiť sa 17. a 18. decembra budú aj dvoje šaty Marilyn Monroe, svetelný meč z Hviezdnych vojen, kladivo hlavného hrdinu zo série o Thorovi alebo pištoľ použitá vo filme Temný rytier.

debata chyba
Viac na túto tému: #dražba #E. T. Mimozemšťan

+ Stanovte si jasné ciele, motivácia narastie spolu s úspechom.
Vášnivá práca a trpezlivosť vás povedú k...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...