Sean Penn daroval svojho Oscara ukrajinskému prezidentovi Zelenskému

Americký herec Sean Penn daroval jedného zo svojich dvoch Oscarov ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému.

09.11.2022 11:27
Russia Ukraine War Foto: ,
Herec Sean Penn (vľavo) daroval ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému jedného zo svojich dvoch Oscarov. On dostal vysoké štátne vyznamenanie Rad za zásluhy.
debata (2)

Stalo sa tak počas Pennovej návštevy Kyjeva, uviedla v utorok spravodajská stanica BBC News. Na videozázname, ktorý Zelenskyj zverejnil na komunikačnej webovej platforme Telegram, je taktiež vidno, ako udeľuje Pennovi vysoké štátne vyznamenanie Rad za zásluhy.

APTOPIX France Obit Belmondo Čítajte viac Legendárny herec Alain Delon urobí v piatok televízny rozhovor s prezidentom Zelenským

Penn (62), známy svojím politickým aktivizmom, v marci nakrúcal na Ukrajine dokumentárny film o ruskej vojenskej agresii, ktorú voči tejto krajine koncom februára spustil ruský prezident Vladimir Putin.

Penn neskôr vyhlásil, že uvažuje o pridaní sa k ukrajinským silám a zapojení do bojov proti Rusku. Kremeľskí predstavitelia už predtým zaradili Penna a jeho kolegu Bena Stillera na zoznam „nežiaducich osôb“, čo znamená, že títo herci majú teraz zákaz vstupu do Ruska.

Herečka Angelina Jolie na návšteve nemocnice v...
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj...
+11Herec Sean Penn (vľavo) daroval ukrajinskému...

Penn účinkoval vo vyše 50 filmoch a počas svojej kariéry herca a režiséra získal množstvo ocenení. Svojich dvoch Oscarov dostal za stvárnenie hlavných úloh v snímkach Tajomná rieka (2003) a Milk (2008).

Na Oscara bol nominovaný ešte trikrát v rovnakej kategórii za výkony vo filmoch Mŕtvy muž prichádza (1995), Sladký ničomník (1999) a Ja som Sam (2001).

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Oscar #Kyjev #Sean Penn #Volodymyr Zelenskyj

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...