Z dizajnéra Forda je miliardár, urobil 'kšeft storočia'! Jeho značku kúpil kozmetický gigant

Americký módny dizajnér Tom Ford predal svoju módnu značku. Obchod, o ktorom informujú svetové médiá, sa zrealizoval za sumu bezmála troch miliárd.

16.11.2022 15:00
Tom Ford Foto: ,
Módny dizajnér Tom Ford.
debata

Ako informoval portál CNN Business, značku Tom Ford kúpila spoločnosť Esteé Lauder, ktorá v rámci tejto transakcii zaplatí sumu 2,8 miliardy dolárov. Táto hodnota bude vyplatená kombináciou hotovosti, vyplatenia dlhu a odložených platieb, ktoré by mali byť sfinalizované do konca roka 2025.

Transakcia urobila z Forda miliardára, keďže doteraz bol majoritným vlastníkom vlastnej módnej firmy a aj ten najväčší zisk pôjde do jeho vrecka. Portál Forbes.com odhaduje, že Ford by mal sám dostať sumu vo výške 1,1 miliardy v hotovosti, ktorú doplní ďalších sto miliónov dolárov následne.

229925320 Čítajte viac Umrel manžel dizajnéra Toma Forda, známy novinár Buckley. Tvorili pár 35 rokov

Podľa informácií denníka New York Times zostane tvorca mnohých kultových modelov a niekdajší kreatívny šéf značiek Gucci a Yves Saint Laurent v pozícii kreatívneho šéfa a vizionára značky až do konca roka 2023. Zatiaľ nie je jasné, ako sa zmení jeho pozícia po tomto termíne.

zväčšiť Topmodelka Bella Hadid na prehliadke dizajnéra... Foto: SITA/AP, Andres Kudacki
Bella Hadid Topmodelka Bella Hadid na prehliadke dizajnéra Toma Forda v New Yorku.

Kozmetický gigant Esteé Lauder sa doteraz orientoval len na trh s krásou a kozmetikou a kúpou odevnej značky rozširuje svoje pole pôsobnosti. Podľa viacerých zdrojov toto rozhodnutie vychádzalo aj z úspechu produktov Tom Ford Beauty, na ktoré majú licenčné zastúpenie už od roku 2006.

„Sme neuveriteľne hrdí na úspech, ktorý Tom Ford Beauty dosiahol v oblasti luxusných vôní a make-upu, a na jeho odhodlanie vytvárať žiadané, vysokokvalitné produkty pre náročných spotrebiteľov na celom svete,“ uviedol podľa NYT.com Fabrizio Freda, generálny riaditeľ Estée Lauder. Dodal, že dohoda o kúpe odevnej firmy podporí rast spoločnosti v „luxusnej kráse z dlhodobého hľadiska“.

Pozrite si archívnu galériu zo septembra 2021 – prehliadka Toma Forda
Poľská topmodelka Anja Rubik na prehliadke Tom...
Topmodelka Gigi Hadid.
+6Modelka na prehliadke Toma Forda v New YOrku.
debata chyba
Viac na túto tému: #predaj #firma #Tom Ford #miliarda

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...