Jacksonov kultový Thriller má 40! Ako dnes vyzerá kráska z klipu a s kým sa spevák odcudzil? Toto ste netušili

Je to presne štyridsať rokov, čo vyšiel najpredávanejší hudobný album histórie. Niet divu, že za ním stál muž, ktorého volali aj kráľ popu.

30.11.2022 00:00
Michael Jackson, Thriller, 40. výročie Foto:
Súbežne s uvedením albumu Thriller sa na televíznej stanici MTV objavilo videoklipové stvárnenie titulnej piesne, ktoré odštartovalo novú éru vo vizuálnom prevedení hudby. Vo svojej dobe najdrahšie video, ktoré stálo 800-tisíc dolárov, natočil režisér John Landis. Takmer štrnásťminútový krátky film s hororovou tematikou ukázal tancujúcu zombie aj Jacksona s maskou vlkolaka.
debata (2)

Reč je, samozrejme o Michaelovi Jacksonovi a jeho nahrávke Thriller, ktorá sa zjavila na pultoch obchodov 30. novembra 1982. Z albumu sa predalo viac ako 110 miliónov kusov a to ho vynieslo na najvyššiu priečku predajnosti albumov v dejinách pop-music.

Album Thriller nahrával spevák, ktorý zomrel predčasne v roku 2009, od apríla do novembra 1982 v hollywo­odskom štúdiu Westlake Recording a jej producentom bol slávny Quincy Jones. Nahrávka vyšla v spoločnosti Epic Records a o dva roky neskôr album vyšiel aj vo vydavateľstve Supraphon aj vo vtedajšom Československu.

Prince Jackson Čítajte viac V rukách otca Michaela Jacksona visel ako batoľa metre nad zemou! Takto dnes vyzerá najmladší potomok kráľa popu

Hity zo slávneho albumu sa hrávajú dodnes a patria medzi klasiku hudobného žánru. V súvislosti s jubilujúcou nahrávkou Thriller však existuje aj niekoľko faktov a zaujímavostí, o ktorých ste možno ani netušili. Akých? Viac faktov, ale aj to, ako dnes vyzerá ženská hviezda klipu, si pozrite v našej galérii.

Album Thriller trvá necelú trištvrte hodinu a...
Spevák Michael Jackson (na zábere z roku 1990)...
+9Producent Quincy Jones v roku 1985. Vzťahy...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #výročie #Michael Jackson #thriller #zaujímavé fakty

+ Pravidelný pohyb je kľúčom k dobrému zdraviu a šťastiu.
Nečakaný príjem prinesie úľavu vašim financiám....

+ Nájdenie radosti v malých veciach vám prinesie veľké šťastie.
Rozpočtová disciplína teraz položí základy budúcej...