Bez Šafránkovej to skrátka nejde! Nemeckí diváci milujú aj roztomilého Culkina, jeden fakt však šokoval

Najobľúbenejšími vianočnými filmami nemeckých divákov sú Tri oriešky pre Popolušku a Sám doma.

09.12.2022 07:08
Tri orisky pro Popelku - foto Foto:
Herečka Libuše Šafránková a herec Pavel Trávniček v kultovej rozprávke Tri oriešky pre Popolušku z roku 1973.
debata (1)

Vyplýva to z prieskumu inštitútu medzi dospelými pre rozhlasovú stanicu MDR Jump. Oba filmy označilo na explicitnú otázku za svoj obľúbený vianočný film vždy 12 percent opýtaných.

Filmová rozprávka, ktorá vznikla v československo-východonemeckej koprodukcii, boduje najamä u žien. Ako svoj obľúbený vianočný film ju označilo 16 percent z nich, zatiaľ čo medzi mužmi ju takto označilo deväť percent respondentov. Pri americkom filme Sám doma bol naopak pomer 13 ku 11 percentám v prospech mužov.

Na Markíze cez Vianoce uvidíte aj Želanie pre...
Na Markíze cez Vianoce uvidíte aj S tebou ma...
+12Na Markíze cez Vianoce uvidíte aj Pyšnú princeznú.

Výrazné rozdiely v záľubách boli zrejmé medzi východnou a západnou časťou Nemecka. Zatiaľ čo na západe má film režiséra Václava Vorlíčka ako obľúbenú vianočnú snímku len desať percent ľudí, vo východonemeckých spolkových krajinách to je 21 percent.

Na ďalších priečkach sa umiestnili filmy Malý lord (desať percent) a Sissi (päť percent). V priemere každý piaty opýtaný však uviedol, že sa na žiadne vianočné filmy nepozerá. Medzi ženami takto odpovedalo 16 percent respondentiek, medzi mužmi rovná štvrtina.

Čarovný večer Čítajte viac Nemáte radi československú vianočnú klasiku? Sviatočnú atmosféru vám vytvoria aj televízie Doma a Dajto

Aj tu sú zrejmé rozdiely medzi západom a východom. Zatiaľ čo v nových spolkových krajinách uviedlo 14 percent opýtaných, že sa na vianočné filmy nepozerá, na západe sa ich odopiera 22 percent ľudí.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #anketa #Vianoce #filmy #Sám doma #Tri oriešky pre Popolušku

+ Flexibilita a prispôsobivosť vám otvoria nové cesty.
Momentálne nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete....

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...