Boli najstaršou láskou zosnulej Alžbety II., teraz na ich počesť otvorili výstavu

V Londýne v stredu otvorili výstavu fotografií s názvom "Kráľovná a jej corgiovia", ktorá bude zobrazovať vzťah zosnulej britskej kráľovnej Alžbety II. k jej obľúbenému plemenu psov.

09.03.2023 14:00
corgiovia Muick a Sandy, corgis Foto:
Psi zosnulej kráľovnej Alžbety II. - corgiovia Muick a Sandy v deň pohrebu britskej panovníčky 19. 9. 2022. Takto štvornohí priatelia čakali na pohrebný sprievod.
debata

Výstava predstaví len deväť fotografií, z ktorých každá predstavuje jedno desaťročie života panovníčky. Sú medzi nimi neformálne snímky, ale aj oficiálne portréty Alžbety II. s obľúbenými psami plemena corgi.

Najstaršia snímka je z roku 1936. Vtedy ešte princezná Alžbeta sa na nej hrá s dvomi corgiami v záhrade londýnskeho sídla, kde vyrastala.

„(Výstava) predstaví kráľovnú z úplne inej perspektívy, a to prostredníctvom vzťahu, ktorý mala so svojimi psami,“ uviedol kurátor výstavy Xavier Bray.

Záber z roku 1937: Britský kráľ Juraj VI s...
Záber z roku 1930: Štvorročná princezná...
+18Záber z roku 1937: britská princezná Alžbeta...

Jedna z fotografií na výstave vznikla v deň pohrebu panovníčky. Zosnulú Alžbetu II. na časti jej poslednej cesty na hrad Windsor totiž odprevadili aj jej dvaja corgiovia Sandy a Muick.

Kráľovnina láska k týmto vzrastom malým, svojským a veselým psom s líščím vzhľadom sa datuje prinajmenšom od roku 1944. Rodičia jej vtedy k 18. narodeninám darovali prvého corgiho – sučku Susan, od ktorej pochádza väčšina jej ďalších psov.

alžbeta Čítajte viac Sú to národné ikony! Keď prenasledujú veveričku, prepadne ma panika, opisuje starostlivosť o kráľovnine psy Sarah Ferguson

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #výstava #kráľovná Alžbeta II. #corgi

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...