Kupec si vydražil slávny mrakodrap na Manhattane, keď prišlo na platenie... Čo bude so 'Žehličkou'?

Víťaz aukcie z minulého týždňa, keď sa dom vydražil za 190 miliónov dolárov, nezaplatil včas zálohu vo výške 19 miliónov dolárov.

31.03.2023 12:00
debata

Predaj slávneho newyorského mrakodrapu Flatiron Building, po slovensky nazývaného „Žehlička“, stroskotal. Víťaz aukcie z minulého týždňa, keď sa dom vydražil za 190 miliónov dolárov, nezaplatil včas zálohu vo výške 19 miliónov dolárov.

zväčšiť Predaj slávneho newyorského mrakodrapu Flatiron... Foto: Profimedia
Flatiron Building Predaj slávneho newyorského mrakodrapu Flatiron Building, po slovensky nazývaného "Žehlička", stroskotal.

Najvyššiu sumu za „Žehličku“, jednu z najobľúbenejších pamiatok na Manhattane, pôvodne ponúkol investor Jacob Garlick. Teraz má šancu mrakodrap kúpiť dražiteľ, ktorý zaňho ponúkol druhú najvyššiu čiastku a to 189,5 milióna dolárov. Pokiaľ to odmietne, bude sa konať nová aukcia.

et  E.T. - Mimozemšťan Čítajte viac Model E.T. Mimozemšťana zo Spielbergovho filmu ide do dražby! Očakávaná cena? Obrovská

Dražbu domu nariadil súd kvôli tomu, že jeho päť súčasných majiteľov sa už roky nedokáže dohodnúť na potrebných opravách ani na tom, ako by budova mala byť v budúcnosti využívaná. Mrakodrap je práve kvôli chýbajúcim opravám takmer prázdny. Predtým si ho celý prenajímalo vydavateľstvo Macmillan.

Mrakodrap s trojuholníkovým pôdorysom meria 90 metrov a bol otvorený v roku 1920. Stojí pri krížení Piatej Avenue, Brodwaya a 23. ulice.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #aukcia #Manhattan

+ Joga a meditácia posilnia nielen telo, ale aj myseľ.
Uznania za tvrdú prácu sú na dosah, vytrvajte v úsilí....

+ Čerstvý vzduch a pohyb vonku zlepšia vašu kondíciu.
Nové projekty v práci vám prinesú vzrušenie a výzvy....