Trinásťročná Číňanka minula rodinné úspory za mobilné hry. Reč je o poriadne vysokej sume

Všetky rodinné úspory utratilo počas štyroch mesiacov trinásťročné dievča z čínskej provincie Che-nan za mobilné hry pre seba a svojich spolužiakov.

10.06.2023 00:00
dievča, mobil, čínske dieťa Foto:
Rodinné úspory za hry na mobil? Aj to je možné.
debata (1)

K platbám používala platobnú kartu svojej matky a všetky záznamy o transakciách starostlivo vymazávala. Keď matka na jej počínanie prišla, bolo už neskoro – zo sumy 449 500 jüanov (takmer 59 000 eur) zostalo pol jüanu, informovala čínska tlač.

Na čínskych sociálnych sieťach sa začalo virálne šíriť video s rozhovorom s dievčaťom a jej rodinou, kde matka ukazuje výpis všetkých bankových transakcií, ktoré dcéra za jej chrbtom vykonala.

„Keď ma spolužiaci požiadali, aby som zaplatila za ich hry, urobila som to, aj keď sa mi nechcelo,“ hovorí dievča v rozhovore, z ktorého citoval denník South China Morning Post. Na otázku, prečo nepožiadala o pomoc učiteľa, odpovedá, že sa bála, že „na to prídu rodičia a budú nahnevaní“. Užívatelia sociálnych sietí však necítia k dievčaťu príliš veľa sympatií. Mnohí z nich sú presvedčení, že v 13 rokoch už muselo dobre vedieť, čo robí.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #mobilné hry #rodinné úspory

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Začnite jedávať pravidelne, docielite tak, že nebudete priberať.
V práci dosiahnete neuveriteľné veci, vek nehrá...