V Škótsku sa odohráva najväčšie pátranie po lochnesskej príšere za posledných 50 rokov

V Škótsku sa začalo najväčšie pátranie po lochnesskej príšere za posledných 50 rokov.

27.08.2023 00:00
ADDITION Britain Loch Ness Monster Hunt Foto:
Nedatovaná fotografia, ktorá zachytáva údajnú lochneskú príšeru v jazere Loch Ness v Škótsku.
debata (1)

Bájneho živočícha budú hľadať stovky dobrovoľníkov za použitia najmodernejších vedeckých metód a dronov. Píše o tom BBC. Novodobý mýtus o lochnesskej príšere, skrátene Lochneske alebo Nessie, sa objavil pred 90 rokmi.

Dve stovky dobrovoľníkov pomôžu zaznamenať prírodné – a akékoľvek neobvyklé – zaujímavosti na jazere Loch Ness z pozorovacích miest na pevnine. Takmer 300 z nich sa prihlásilo na sledovanie priameho prenosu z pátrania, ktoré sa začalo v sobotu a bude pokračovať aj v nedeľu.

Chorvátsko, more, jazero Dračie oko, Rogoznica, Dalmácia, dovolenka, cestovanie, Jadran, Stredozemné more Čítajte viac Kliatba slepého brata a tajomné bublanie: Chorvátske slané jazero sa na vás pozerá

Miestna hotelová manažérka Aldie Mackay v apríli 1933 uviedla, že videla v jazere tvora podobného veľrybe. O jeho pozorovaní informovali noviny Inverness Courier a vtedajší redaktor Evan Barron navrhol, že o tvorovi sa bude písať ako o monštre. Záhadou sa odvtedy inšpirovali knihy, televízne programy a filmy a miestu priniesla záujem turistov.

Pátranie cez tento víkend zorganizovalo stredisko Loch Ness v Drumnadrochite a dobrovoľnícky výskumný tím s názvom Loch Ness Exploration. Nad jazerom lietali drony vybavené infračervenými kamerami a na detekciu neobvyklých zvukov pod vodou použili pátrači hydrofón.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #pátranie #Loch Ness

+ Doprajte si niečo sladké, prospeje vám to a upokojíte svoje nervy.
Nesnažte sa poučovať, každému to začne skôr...

+ Nájdite čas na relax, je to dôležité pre vašu dušu.
Snažte sa každý deň prekonávať sami seba tak, aby ste boli...