Sveter za 50-tisíc a šaty za dvojnásobok? Ak ich nosila princezná Diana, záujemca sa určite nájde

V New Yorku sa bude dražiť červený sveter s ovečkami, ktorý si na seba ešte pred svadbou obliekla princezná Diana a spopularizovala ho natoľko, že sa predáva dodnes.

28.08.2023 11:30
Princess Diana Legacy Foto: ,
Princezná Diana v roku 1995.
debata

Ako o jednom z hajlajtov dražby o ňom píše aukčná sieň Sotheby's, ktorá ponúkne aj ďalšie slávne róby a doplnky. Kúpiť sa v plánovanej aukcii budú dať napríklad aj šaty Michelle Obamovej, extravagantný klobúk z filmu Sex v meste alebo závoj, v ktorom sa pre časopis Vanity Fair fotila speváčka Madonna.

emma corvin Čítajte viac Slávny sveter princeznej Diany s ovcami ide do dražby. Koľko by mohol vyniesť?

Sveter značky Warm&Wonderful, na ktorom sú rady bielych oviec a jediná čierna, mala na sebe Diana v roku 1981, keď sa išla pozrieť, ako princ Charles hrá zápas v póle. Fotografia snúbenice následníka trónu na titulnej strane nedeľníka neskôr pomohla zakladateľkám značky Sally Muirovej a Joanne Osborneovej k úspechu.

Herečka Elizabeth Debicki ako princezná Diana.
Herec Dominic West ako princ Charles a herečka...
+16Herečka Elizabeth Debicki, ktorá si zahrala...

Práve Osborne nedávno originálny sveter objavila na povale, pretože princezná Diana jej ho kvôli poškodenému rukávu poslala na opravu. Namiesto opraveného ale dostala úplne nový.

Sveter ide do aukcie s odhadovanou cenou 50 000 až 80 000 dolárov. Ešte vyššie sa môže vyšplhať cena večerných šiat, v ktorých sa Diana v roku 1985 objavila na oslave 21. narodenín princa Edwarda na hrade Windsor – ich cena sa odhaduje až na 120 000 dolárov. Online aukcia sa skončí 14. septembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #aukcia #dražba #šaty #princezná Diana #sveter

+ Nezabúdajte cvičiť aj v pohodlí domova, budete sa tak cítiť lepšie.
Čím skôr si dokončíte svoju prácu, tým skôr...

+ Nezabúdajte na dostatok spánku, vaše telo ho potrebuje.
Práca na osobnom rozvoji zvýši vaše pracovné...