7 miliónov krýs, na jedného Rimana dva a pol potkana, takto to už nejde... Rímska radnica tiahne do boja

Vedenie Ríma sa rozhodlo zakročiť proti premnoženým potkanom, ktoré sa vyskytujú najmä v okolí výrazne navštevovaného Kolosea, obľúbeného medzi turistami.

30.08.2023 00:00
Koloseum, Rím, Taliansko Foto:
V okolí slávneho Kolosea sa vyskytujú hlodavce najčastejšie.
debata (2)

Talianska metropola cez víkend začala veľkým upratovaním nahromadených odpadkov, teraz bude klásť nástrahy na odchyt a hubenie hlodavcov. Tých žije v Ríme zhruba sedem miliónov, uviedla podľa serveru BBC Sabrina Alfonsi, ktorá má na starosti recykláciu odpadu.

„V hlavnom meste je okolo sedem miliónov potkanov, čo znamená, že na každého Rimana pripadá zhruba dva a pol potkana. Niektoré sú ale viditeľnejšie ako iné, a preto sme začali s touto akciou,“ uviedla Alfonsi podľa agentúry ANSA.

Menorka, Španielsko, dovolenka, cestovanie, more Čítajte viac Nemec zažaloval hotel za neuspokojivý sex. A odpoveď súdu? Pobaví aj vás...

Vedenie mesta ku kroku prinútili videá množstva krýs pobehujúcich okolo Kolosea, ktoré turisti zverejnili na sociálnych sieťach a ktoré mali mnoho zobrazení. Alfonsi vysvetlila, že hlodavcov priťahujú hromady odpadkov, ktoré pri pamiatkach zanechávajú práve turisti.

Horúce letné počasie navyše situáciu ešte zhoršuje, turisti odkladajú viac plastových fliaš a odpadky silnejšie zapáchajú.

Rím má problémy so zvozom odpadu dlhodobo. V meste sa často hromadia, odpadkové koše pretekajú a odpadky ležia len tak na hromadách na uliciach.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rím #potkan #Koloseum #ulice

+ Sústreďte sa hlavne sami na seba, na ostatné veci zabudnite.
Nespochybňujte ľudí okolo seba, momentálne vám...

+ Nekazte si oči a netrávte celý deň pri počítači, ak nemusíte.
Zorganizujte si svoju prácu tak aby ste toho...