Moderovať šou Tvoja tvár? Na začiatku som mal veľký otáznik, tvrdí Pyco

Je vyhľadávaný a populárny, hoci na obrazovke sa zdržiava podstatne menej ako iní jeho kolegovia. Moderátor Martin Pyco Rausch sa však už onedlho objaví vo štvrtej sérii šou Tvoja tvár znie povedome.

28.08.2018 08:40
debata
Moderátorom šou zostáva Martin Pyco Rausch. Foto: TV Markíza
Moderátorom šou zostáva Martin Pyco Rausch. Moderátorom šou zostáva Martin Pyco Rausch.

Pre niekdajšiu hviezdu zo živých prenosov Superstar sa práve zábavný program s protagonistami v kostýmoch a maskách stal jedným z najobľúbenejších. Na začiatku však bolo všetko inak. „Keď mala začínať prvá séria, asi najviac som pochyboval práve o tejto práci. Mal som veľký otáznik, či do Tvojej tváre chcem ísť a či to je správny krok,“ prezradil pre Pravda.sk Pyco. „Bol to asi jeden z mála otáznikov za moju moderátorskú kariéru, no po prvej epizóde prvej série som si povedal, že toto bolo presne to, čo som potreboval,“ pokračoval.

Ani v rámci moderátorskej práce nie je ťažké dostať sa do rutiny. To vnímal najmä pri Superstar. „Nevedel som, ako dlho ešte chcem hovoriť esemeskové čísla tínedžerským divákom v Superstar, keď som už dvakrát taký starý ako oni,“ vysvetlil. Hoci vždy uprednostňoval živé prenosy, kde divák môže vidieť skutočnú moderátorskú prácu bez šikovného strihu, v Tvojej tvári mu napokon sadlo aj to, že sa nakrúca vopred.

„Zrazu som sa ocitol v situácii, že prichádzam na pódium, keď si ani nemôžem niečo pripraviť, lebo neviem, či môj respondent zostane v nejakej postave, alebo sa vráti do civilu v rámci dialógu. Netuším, čo povie porota – takže celé to je takmer komplet improvizované. Má to príchuť stužkovej, čím nechcem nijako ten program degradovať, pretože všetko sa deje s účasťou skvelých maskérov, kostymérov, čísla sa skúšajú celé dni. Ale je to zároveň akási situačná komédia, pri ktorej objavujem, do akej miery to ešte dokáže ísť v rámci prime-time a komerčnej televízie. V tomto smere je to obohacujúce a je to pre mňa radosť. Som rád, že mám tento džob,“ opísal svoje vnímanie Pyco.

Moderátor Martin Pyco Rausch. Foto: photo by MAYO HIRC
Moderátor Martin Pyco Rausch. Moderátor Martin Pyco Rausch.

Narozdiel od iných kolegov či fluktuačných tvárí slovenského šoubiznisu, ktoré skúšajú pozície moderátorské, spevácke či herecké alebo tanečné, niečo podobné vraj u neho nehrozí. Niežeby podobné ponuky neprichádzali. Ale známy moderátor má na to svoj jasný dôvod. „Mal som kedysi veľmi teoretickú ponuku do Let's Dance, pri Tvojej tvári sme sa zhovárali, či by som to neskúsil – ale keďže viem, čo podobné účinkovanie prináša, odmietol som. Mám trošku problémy s chrbtom a nemôžem si dovoliť veľké návaly fyzickej záťaže,“ uviedol.

„Ono to niekedy v tej televízii nevyzerá, ale ak má človek sedem-osemhodinovú výrobu, moderátor je jeden z mála (okrem poroty), kto je na scéne od prvej do poslednej minúty celý čas. Je to záťaž na nohy, chrbát, ruky, takže ja sa skôr snažím byť fit, aby som mohol robiť prácu, ktorá ma živí, ako skúšať niečo, čo by ma odstavilo na rok, možno dva,“ vysvetlil pragmaticky.

Je práve toto dôvod, prečo je na obrazovkách menej ako mnohí jeho moderátorskí kolegovia a dávkuje sa divákom opatrne? „Už áno. Dávkoval som sa však dávno predtým, než som mal pocit, že telo si pýta väčší oddych. Vtedy bolo dôvodom, že som mal pocit, že oddych si pýta mozog. Teraz sa to spojilo. Mentálne aj fyzicky si potrebujem od oddýchnuť a pred jednotlivými projektmi chcem byť naozaj v pohode, aby som si vedel povedať, že teraz zvládnem nasledujúcich dvanásť-trinásť týždňov nakrúcania,“ uzavrel moderátor, ktorého od nedele 9. septembra uvidia diváci na obrazovkách vo štvrtej sérii Tvoja tvár znie povedome.

Zostavu účinkujúcich a poroty nájdete v našej galérii.

Herečka Mary Bartaloš.
Moderátorka Jasmína Alagič.
+11Herečka Zuzana Haasová predvedie svoje spevácke...
Speváčka Zuzana Smatanová.
Herec Juraj Loj.
+36Spevák Tomáš Bezdeda.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #chrbát #šou #moderátor #Martin Pyco Rausch #Tvoja tvár znie povedome

+ Vyskúšajte nové zdravé recepty, objavte radosť z varenia.
Neberte nič na ľahkú váhu, avšak nič ani veľmi...

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...