Móda Grammy: Triumf Kylie v červenej, Cyrus iba v zlatej sieti a Aguileru ani nespoznáte. Šaty slávnej speváčky museli cenzurovať, bolo vidieť...

Na červenom koberci 66. ročníka hudobných cien Grammy sa v noci z nedele na pondelok predviedla plejáda hviezd pop-music, ale aj ďalších muzikálnych žánrov. Aká bola ich podoba? Pozrite sa s nami do bohatej galérie so 70 obrázkami.

05.02.2024 05:45 , aktualizované: 06:07
Speváčka Miley Cyrus v kreácii Maison Margiela. Foto: ,
Speváčka Miley Cyrus v kreácii Maison Margiela.
debata (2)

Dávno sú preč tie časy, keď organizátori Grammy žiadali od hviezd, aby dodržali distingvovaný dress-code a nepredvádzali sa v odhaľujúcich kreáciách. Toto krátke obdobie v histórii vyhlásenia hudobných cien nemalo šancu na úspech – súčasná pop-music sa totiž spája so snahou šokovať a odvážnou prezentáciou hviezd pred kamerami a objektívmi.

Speváčka Miley Cyrus v kreácii Maison Margiela.
Speváčka Kylie Minogue prišla v kreácii Dolce &...
+67Coi Leray si trúfla na model Saint Laurent.

Nechýbala ani na 66. ročníku slávnostného galavečera, ktorý sa konal v losangeleskej Crypto Aréne. Pozornosť si okamžite vyslúžila speváčka Miley Cyrus, ktorej voľba padla na šaty zhotovené zo zlatého kovového drôtu a zapínacích špendlíkov.

Speváčka Kylie Minogue prišla v kreácii Dolce... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Speváčka Kylie Minogue prišla v kreácii Dolce & Gabbana. Speváčka Kylie Minogue prišla v kreácii Dolce & Gabbana.

Kreácia z dielne Maison Margiela – ateliéru, ktorý nedávno ohúril svet kolekciou haute couture v Paríži – nebola však jedinou, ktorá ukázala dostatočné množstvo odhalenej kože nositeľky. Cyrus sa neskôr priamo na pódiu predvádzala v archívnom modeli Bob Mackie – šatách od dizajnéra, ktorý obliekal divy ako Cher či Tina Turner.

cntbu-2023  Adela Vinczeová Čítajte viac Zaseknutá vo vetre: Vinczeová ako múza umeleckého večera predviedla šaty, ktoré ju dojímali. Kultúra dnes? Je v dobrom stave, odkázala

Pozornosť na červenom koberci získavali, samozrejme, aj veľké mená. V ich prípade sa módny styling odohrával skôr v rozmedzí snahy o dramatický či luxusno-pompézny efekt. Či už to bola Dua Lipa v kreácii Courréges alebo šesťkrát nominovaná Taylor Swift v róbe z ateliéru Schiaparelli s rozmernou sukňou a vlečkou a rozparkom takmer až po bedro. Výsledok potešil v oboch prípadoch. Rovnako aj pri dámach ako Janelle Monaé, ktorú obliekol ateliér Armani Privé či pôvabnej a elegantnej mame, moderátorke a speváčke Kelly Clarksonovej.

Speváčka Dua Lipa si obliekla na seba model... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Speváčka Dua Lipa si obliekla na seba model Courréges. Speváčka Dua Lipa si obliekla na seba model Courréges.

Večer 66. ročníka Grammy bol však aj momentom triumfu speváčky Kylie Minogue. Austrálska rodáčka mala dlhé roky s americkým trhom takpovediac „love and hate“ vzťah, tamojšie publikum na jej skladby veľmi nereagovalo a úspech nikdy nebol závratný. Tentoraz si však išla po sošku za pieseň Padam Padam ako najlepšiu popovo-tanečnú skladbu. Nebola prvá, tú získala v roku 2004 za album Come into my world. Ako 55-ročná opäť bodujúca hudobná hviezda, ktorá dokáže roztancovať davy, vyzerala tentoraz očarujúco v kreácii Dolce & Gabbana v červenej farbe a s jemným nádychom exotickosti.

Herečka Margot Robbie v ostroružovej kreácii Armani Privé. Čítajte viac Robbie ako živá bábika, Ricci v ilúzii nahej krásy, ale dve slávne 50-ničky to ovládli naplno - Aniston dokonalou figúrou a Scullyová... veď sa pozrite

Na červenom koberci sa vystriedali aj dámy ako Bebe Rhexa, Kelly Osbourne, Billie Eilish či Olivia Rodrigo a Caroline Polachek. Dve posledné spomenuté očarili módnu obec stávkou na archívne modely šiat renomovaných návrhárov. Olivia si obliekla šaty, ktoré vytvoril ešte v roku 1995 Gianni Versace a jej alternatívnejšia kolegyňa, hviezda z festivalu Pohoda, si vzala model Olivera Theyskensa z kolekcie v roku 1998.

Speváčka Olivia Rodrigo v róbe Versace z roku... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Speváčka Olivia Rodrigo v róbe Versace z roku 1995. Speváčka Olivia Rodrigo v róbe Versace z roku 1995.

Vydarený look, na prvý pohľad absolútne atypický v kontexte jej vlastného štýlu, predviedla aj speváčka Christina Aguilera (foto v galérii), ale pozerať sa bolo na čo aj v prípade Paris Hiltonovej či Chloe Baileovej. O zábery, ktoré sa dokonca v agentúrach objavili s poznámkou „nudity“, teda nahota a na portáloch boli cenzurované, sa postarala speváčka a raperka Doja Cat (foto v galérii). Z kreácie od turecko-britskej dizajnérky Dilary Fındıkoğlu jej vykukovali obnažené bradavky a priehľadná štruktúra látky odhaľovala nahotu aj pod ňou. Pred pár rokmi by ju asi na Grammy nevpustili.

Speváčka a herečka Halle Bailey v kreácii Gucci. Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Speváčka a herečka Halle Bailey v kreácii Gucci. Speváčka a herečka Halle Bailey v kreácii Gucci.

Inak, zo slávnostného večera napokon jednu hviezdu odviedli. Dokonca po zisku troch sošiek. Reč je o raperovi Killerovi Mikeovi, ktorý sa dostal do slovnej potýčky. Nie je jasný dôvod, ani bližšie informácie, v médiách sa však objavili zábery, ako Mikea odvádzajú v putách preč.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Miley Cyrus #móda #Taylor Swift #červený koberec #Grammy #Kylie Minogue #Billie Eilish #Doja Cat #Olivia Rodrigo #SZA

+ Je ten správny čas zamyslieť sa nad svojou životosprávou.
Nespoliehajte sa sami na seba, nikto za vás vašu prácu...

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...