Robbie ako živá bábika, Ricci v ilúzii nahej krásy, ale dve slávne 50-ničky to ovládli naplno - Aniston dokonalou figúrou a Scullyová... veď sa pozrite

V Hollywoode rozdali ceny Zlatý glóbus. Na 81. ročníku sa zišli slávne tváre filmového aj televízneho sveta. A spolu s nimi aj veľa luxusnej a príťažlivej módy. Ktoré dámy či páni bodovali?

08.01.2024 06:51 , aktualizované: 07:50
Herečka Margot Robbie v ostroružovej kreácii... Foto: ,
Herečka Margot Robbie v ostroružovej kreácii Armani Privé.
debata

Spomedzi desiatok slávnych žien a mužov nie je jednoduché vyberať. Napriek tomu, že sa hollywoodski štylisti tento rok sťažovali na malý výber luxusných rób a nedostatok pracovnej sily v módnych ateliéroch, ktorá by tvorila modely na mieru, výsledok na červenom koberci v Los Angeles to nedal na sebe poznať. (O ocenených filmoch a hercoch 81. ročníka čitajte viac v rubrike Kultúra)

Margot Robbie Čítajte viac Barbie mánia nekončí, Margot Robbie očarila krásou bábiky. DiCaprio prišiel v dámskej spoločnosti, namiesto talianskej krásky s...

Záujem už dávno pred glóbusmi vyvolali ženy z filmu Barbie. A pochopiteľne. Austrálska herečka Margot Robbie minulý rok ovládla kiná, ale aj červené koberce s modelmi inšpirovanými estetikou slávnej bábiky. Nevymkla sa jej ani trblietavá ostroružová kreácia Armani Privé, ktorú doplnila štóla z ruského tylu. Blondínka vyzerala priam dokonalo, k jej ukážkovému vzhľadu prispievalo aj líčenie a úprava vlasov. Až sa zdalo, že je celý čas na nejakom photo-shootingu.

Herečka Elizabeth Olsen v bielej kreácii...
Herečka Jennifer Lawrence sa objavila v kreácii...
+99Speváčka Dua Lipa v kreácii značky Schiaparelli.

Režisérka Greta Gerwig, ktorá stojí za fenoménom Barbie, volila tlmenejšiu, ale na pohľad veľmi luxusnú kreáciu s premysleným strihom. Model z dielne Fendi Haute Couture z hodvábneho dišesu doplnila čiernymi rukavičkami. V tento večer nebola jediná, kto stavil na tvorbu luxusnej talianskej značky.

Herečka Christina Ricci v kreácii Fendi Haute... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Christina Ricci v kreácii Fendi Haute Couture. Herečka Christina Ricci v kreácii Fendi Haute Couture.

Model Fendi Couture – omnoho odvážnejší volila herečka Christina Ricci. Tylová tuba bola ručne pošívaná korálikmi, sklenenými aj kovovými či drobnými flitrami (jej hodnota sa odhaduje na niekoľko desiatok tisíc eur) a vzbudzovala ilúziu nahoty. Pod šatami však mala hviezda seriálu Yellowjackets oblečenú telovú bielizeň. Do tretice Fendi Haute Couture volila aj herečka Naomi Watts.

Kendall Jenner Čítajte viac Jedna vie, ako obliecť plnšie krivky, druhá sa nebála provokovať polonahá a tento herec má aj za šortky aplauz: Toto je 15 najlepšie oblečených hviezd 2023

Kolekcia superluxusnej módy haute couture sa dali vidieť aj na ďalších dámach. Dych vyrážali priam rozprávkové šaty Dior Haute Couture, v ktorých sa predviedla nominovaná herečka Natalie Portman či herečka Elizabeth Debicki. Doplnila ich aj britská hviezda Rosamund Pike, ktorá k čiernej róbe s nadýchanou sukňou volila aj extravagantnú sieťku a fascinátor.

Herečka Natalie Portman v úchvatnej róbe... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Natalie Portman v úchvatnej róbe Christian Dior Haute Couture. Herečka Natalie Portman v úchvatnej róbe Christian Dior Haute Couture.

Nechýbali ani kreácie ateliérov ako Chanel či Schiaparelli alebo avantgardnejšej dizajnérky Iris Van Herpenovej. V prvom sa objavila exkluzívne herečka Riley Keough, ktorá je novou ambasádorkou francúzskeho luxusného domu, na model Schiaparelli stavili napríklad herečka Natasha Lyonne a očarujúca Dua Lipa. Poslednú menovanú predviedla neprehliadnuteľná Karen Gillan.

Jennifer Aniston je sexy dáma 50 plus na cenách Zlatý glóbus
Video
Zdroj: Profimedia

Na červenom koberci nechýbali ani klasickejšie strihané večerné toalety a bálové róby. Speváčka a herečka Jennifer Lopez stavila na pudrovú ružovú kreáciu s dekoratívnymi prvkami látkových ruží okolo živôtika. Tentoraz to však nebola ona, kto z dám v kategórii 50 plus bodoval najviac. Podarilo sa to jej kolegyni Jennifer Anistonovej – odetej do minimalistickej čiernej tuby Dolce & Gabbana, ktorá zvýraznila jej udržiavanú figúru a potvrdila, že menej je niekedy viac.

Adriana Sklenaříková Karembeu Čítajte viac Áno, všetky ženy sú krásne, ale nebuďme pokryteckí... nadváhu by sme podporovať nemali, vyhlásila Sklenaříková. Tu sú tajomstvá jej figúry

Naopak, herečka Gillian Anderson, známa ako predstaviteľka Dany Scullyovej z kultových Aktov X bola omnoho pompéznejšia. Ale aj v tomto prípade to vyšlo. Róba z dielne Gabrielly Hearstovej doplnená kabelkou v tvare polmesiaca jej prihrala pozornosť aj chvály kritikov.

Herečka Keri Russell sa objavila v šatách Jil... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Keri Russell sa objavila v šatách Jil Sander. Herečka Keri Russell sa objavila v šatách Jil Sander.

Medzi najlepšie oblečené dámy večera sa zaradila napríklad aj herečka Keri Russell v kreácii Jil Sander, čo bola pomerne prekvapivá voľba v rámci pompézneho večera. Ale zároveň voľba na jednotku. So značkou Loewe sa tradične spojila nominovaná Greta Lee, aj jej sa táto stávka vyplatila. Očarila tiež herečka Elizabeth Olsen v priam svadobne pôsobiacej kreácii Vivienne Westwood či speváčka Taylor Swift v kreácii z dielne Gucci.

Herečka Brie Larson sa obliekla do šiat... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
Herečka Brie Larson sa obliekla do šiat pastelovej fialovej od Prada. Herečka Brie Larson sa obliekla do šiat pastelovej fialovej od Prada.

Jeden z najsofistiko­vanejších prístupov pri tvorbe večernej módy predviedla talianska značka Prada a zasiahla do čierneho hneď dvakrát. Aj červená tuba s vlečkou od herečky Ayo Edebiri aj prepracovaný model v pastelovej fialovej farby v strihu 50-tych rokov herečky Brie Larsonovej boli úchvatné. Tieto aj mnoho ďalších nájdete v našej galérii. Okrem dámskej módy v nej nájdete aj známe mužské herecké hviezdy.

Ružová, sexy a ako živá bábika: Margot Robbie uchvátila na 81. ročníku Zlatých glóbusov
Video
Zdroj: Profimedia
Herečka Elizabeth Olsen v bielej kreácii...
Herečka Jennifer Lawrence sa objavila v kreácii...
+99Speváčka Dua Lipa v kreácii značky Schiaparelli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #krása #Jennifer Aniston #móda #Jennifer Lawrence #Natalie Portman #červený koberec #Dior #Gillian Anderson #Prada #Zlatý glóbus #Chanel #Margot Robbie #haute couture #Fendi

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...