Teraz hovorím ja, musela zahriaknuť Priscilla Presley rakúskeho podnikateľa Lugnera. Pozval ju na ples v opere za tučný honorár, prišli aj slová chvály

Držala sa v ústraní, no posledné roky to v živote Priscilly Presleyovej zmenili. Vdova po legendárnom kráľovi rock'n rollu sa objavila ako predobraz v dvoch filmoch a médiá žili aj úmrtím jej dcéry Lisy-Marie a údajnými hádkami s vnučkou o finančnú správu nad majetkom. Pred novinárov vo Viedni, kde vo štvrtok večer navštívi slávny Opernball, však predstúpila v dobrej nálade. Odpovedala aj na otázky Pravdy.

07.02.2024 16:28 , aktualizované: 18:40
debata
Priscilla Presley pre Pravdu: Bolo veľmi emotívne vidieť, čo urobili s mojím príbehom vo filme
Video
Zdroj: TV Pravda/Ivan Majerský

Niekdajšia hviezda filmov Bláznivé strely prijala pozvanie od rakúskeho podnikateľa Richarda Lugnera, ktorý každoročne do svojej lóže na slávny ples privedie svetoznámu celebritu. Prvú otázka z moderátorských úst – aký dojem na ňu urobil podnikateľ s developerskou spoločnosťou – zodpovedala šarmantne a s úsmevom. „Neviem, čo mám povedať. Je skvelý, veľmi nápomocný. Pre mňa je to prvýkrát, čo som vo Viedni a robí všetko preto, aby som sa tu cítila dobre. Hotel je tiež úžasný. Nemám žiadne ponosy, absolútne žiadne. Želala by som si môcť v tomto meste zostať dlhšie a vidieť viac…Každý, ľudia v tomto meste sú neuveriteľne milí a ústretoví,“ komentovala Presley. Lugnera však v jednom momente musela aj zahriaknuť, keď jej skočil do reči. „Teraz hovorím,“ obrátila sa na neho, ale situáciu zvládla so smiechom.

Ornella Muti Čítajte viac Na viedenskom Opernballe už žiarila Brooke Shields aj Ornella Muti! Ktorá slávna dáma bude hosťom tento rok?

Ako dieťa strávila istý čas v Nemecku, no z týchto čias si vraj už pamätá len dve slovné spojenia. „Was ist los? a Auf wiedersehen,“ ozrejmila jednej z novinárok, ktorá sa jej opýtala na školské časy v Nemecku. „Ale v tom čase som vedela oveľa viac. Je to už mnoho rokov, stratila som slovnú zásobu,“ priznala sa Priscilla Presley. Rada by sa vraj vrátila aj do Viedne. „Je tu toľko histórie, to v štátoch nemáme. Rada prídem znovu a toľko vecí si chcem doštudovať.“

Priscilla Presley, vdova po spevákovi Elvisovi...
Priscilla Presley, vdova po spevákovi Elvisovi...
+4Priscilla Presley, vdova po spevákovi Elvisovi...

Vo Viedni, kde sa nachádza od pondelka, už stihla vidieť Stephansdom či Mozarthaus. V utorok večer navštívila vychýrenú reštauráciu Plachutta a veľmi sa teší aj na štvrtkový program vo viedenskej opere. „Nemám absolútne žiadne očakávania. Ľudia tu vo Viedni sú ku mne nesmierne milí a tak sa len teším na takýto veľký večer. Vlastne neviem, či som niekedy bola na bále. Myslím, že toto bude môj prvý. Ale očakávania nemám – viete, ako to chodí, potom si človek hovorí, že radšej žiadne nemal mať. Ale myslím, že to bude naozaj krásny večer a plánujem si ho užiť,“ komentovala. Keby vraj zahrali pieseň od Elvisa v záplave klasickej hudby, bolo by to skvelé. „Ak im to zapadne do konceptu, mňa to veľmi poteší,“ uviedla.

zväčšiť Priscilla Presley, vdova po spevákovi Elvisovi... Foto: Ivan Majerský, Pravda
Priscilla Presley Priscilla Presley, vdova po spevákovi Elvisovi Presleym počas tlačovej konferencie k viedenskému Opernballu. Po jej boku sedí podnikateľ Richard Lugner, ktorý ju na slávny ples do opery pozval.

Z novinárskej obce nechýbala ani otázka na jej večernú róbu či na plánovaný tanec s hostiteľom. „Nič sme si nenacvičili,“ smiala sa veselo 78-ročná herečka, spisovateľka a podnikateľka, ktorá si vraj oblečie dlhé večerné šaty. „Trošku trblietavé, ale budú veľmi pohodlné. Priznám sa, veľa šiat som neskúšala. Urobila som to po svojom,“ prezradila. Zavtipkovala si však aj na margo veku svojho hostiteľa a jeho výdrže. Zatiaľ čo ona je vraj nočná sova, 91-ročný Richard Lugner už chodí do postele skoro.

2023 NYFF - "Priscilla" Premiere Čítajte viac Jej mama bola Elvisom posadnutá, doma mali hotovú svätyňu: Z krásnej Cailee je Priscilla Presley a výsledok... berie dych

O Priscille Presley vznikol aj film nesúci jej meno, ktorý minulý rok predstavila režisérka Sofia Coppola. Vdova po slávnom Elvisovi Presleym odpovedala aj na otázku Pravdy, ktorá sa týkala oboch snímok – teda Priscilly ale aj Elvisa – filmu od Baza Luhrmanna.

Boli ste zapojená do posledných dvoch snímok – Elvis a tiež filmu Priscilla od režisérky Sofie Coppoly. Aká bola vaša motivácia byť súčasťou príprav týchto filmov. A druhá otázka. Aké bolo znovu prežívať chvíle vášho života zobrazené vo filme. Bolo to bolestivé alebo aké pocity vám to prinieslo?

Sofia mi zavolala pred rokom a povedala, že chce nakrútiť o mne film. Trochu som zaspätkovala, lebo – viete, nemám veľmi rada byť v popredí vo svetle reflektorov. Ja som sa opýtala jej, aká je tvoja motivácia natočiť tento film. A ona mi povedala, že ju veľmi zaujíma môj príbeh a že o ňom premýšľa už nejaký čas. Nakrútila by film tak či tak a ja som ju nechala robiť to, čo robí skvelo. Mám rada jej filmy. Filmy, ktoré som videla predtým. Je skutočným filmárom a urobila si domácu úlohu. Aj preto som mala voči nej veľkú dôveru. A keď som si šla pozrieť film Priscilla, videla som ho spoločne so Sofiou. A bolo pre mňa celkom emotívne ho vidieť, pretože urobila naozaj krásnu prácu. Zdá sa mi, že neviem povedať dostatočne veľa o tom, aká je talentovaná a ako pracuje. Pri druhom filme som nebola veľmi zapojená. Teda, ak mám byť úprimná, ani pri filme Sofie som nebola až tak zapojená – nakrútila ho podľa mojej knihy. Ale pri filme Baza Luhrmanna Elvis – s ním som nemala spoločné takmer nič. Baz je človek s jasnou predstavou, robí veci tak, ako chce on sám. Z toho som mala obavu. Ale myslím si, že nakrútil veľmi odlišný film a že bol veľmi veľmi dobrý.

Otitulkovaný záznam z tlačovej konferencie s Priscillou Presleyovou vo Viedni pre vás práve pripravujeme, už čoskoro ho nájdete v článku aj na TV Pravda.

Herečka Cailee Spaeny, ktorá vo filme Priscilla...
Herec Jacob Elordi, ktorý vo filme Priscilla...
+13Herečka Bella Thorne na slávnostnej premiére...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #róba #šaty #film #Viedeň #nakrúcanie #Elvis Presley #Richard Lugner #Opernball #Priscilla Presley

+ Pravidelné cvičenie a zdravá strava posilnia vaše telo.
Nevzdávajte sa len preto, že toho máte pred sebou viac...

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...