Jej mama bola Elvisom posadnutá, doma mali hotovú svätyňu: Z krásnej Cailee je Priscilla Presley a výsledok... berie dych

Už nejaký ten piatok ubehol od momentu, čo sa publikum na filmovom festivale v Benátkach nadchlo výkonom mladej americkej herečky Cailee Spaneyovej. Nielen publikum, ale aj kritika.

15.10.2023 10:00
2023 NYFF - "Priscilla" Premiere Foto: ,
Herečka Cailee Spaeny predstavila film Priscilla na filmovom festivale v New Yorku.
debata

Dvadsaťpäťročná vychádzajúca hviezda stvárnila v snímke režisérky Sofie Coppoly slávnu Priscillu Presleyovú, manželku zosnulého kráľa rock'n'rollu Elvisa Presleyho. Porota ju odmenila cenou pre najlepšiu ženskú herečku.

Cailee Spaeny Čítajte viac Skutočná a filmová Priscilla Presley na benátskej premiére: Toto je príbeh lásky kráľa rock'n'rollu. Neuveríte, kto hrá Elvisa...

Ako Cailee prezradila pre americký magazín Vogue, Elvisa vnímala od útleho detstva. Jej mama bola totiž hviezdnym spevákom priam posadnutá. „Bola nadšenou zbierateľkou jeho suvenírov a mala v našom dome akúsi svätyňu zasvätenú iba jemu,“ so smiechom vysvetlila drobná hnedovláska.

Americká herečka Cailee Spaeny si odniesla cenu...
Herečka Cailee Spaeny je hviezdou snímky...
+7Herečka Cailee Spaeny a herec Jacob Elordi...

Už ako dieťa sa vraj bola pozrieť v slávnom Gracelande, megahity kráľa rock'n'rollu počúvali obaja jej rodičia aj starí rodičia. „Mám veľmi živú spomienku na to, ako môj otec chodil po uliciach Memphisu so slzami v očiach a počúval ‚If I Can Dream‘,“ prezradila Spaney pre Vogue, keď sa v septembri tohto roka chystala na veľkú benátsku premiéru. „Keď som vyrastala, vždy sa mi zdalo, že v dome a v aute hrajú len Elvisove najväčšie hity,“ dodala vtedy.

zväčšiť Herečka Cailee Spaeny a herec Jacob Elordi... Foto: SITA/AP, CJ Rivera
Cailee Spaeny a herec Jacob Elordi Herečka Cailee Spaeny a herec Jacob Elordi predstavili film Priscilla na filmovom festivale v New Yorku.

Mimochodom, v Benátkach bola to jedna z mála premiér, na ktorej sa objavili aj herecké hviezdy filmu – väčšinu z nich však uviedli len režiséri (dôvodom bol štrajk hereckých odborov). Cailee možno v tej chvíli ani netušila, že jej stvárnenie Priscilly Presleyovej (na filme veľmi úzko spolupracovala) zožne toľko nadšenia.

Riley Keough Čítajte viac Bábätko tajila mesiace, vnučke Elvisa Presleyho dcérku vynosila náhradná matka. Riley Keough mala vážne dôvody

Ďalšie však nepochybne ešte len príde. Snímka režisérky Coppoly, v ktorej si samotného Elvisa zahrala hrdina z hitu Eufória Jacob Elordi, sa totiž zúčastnila na ďalších festivaloch a koncom mesiaca mieri do širokej distribúcie. O 25-ročnej Spaneyovej sa už šušká ako o horúcej kandidátke na Oscara. Či sa takéto odvážne dohady naplnia, sa ukáže už o pár mesiacov.

Jedno je však isté – s pôvabom a nežnou plachosťou, akú Cailee predvádza pred objektívmi, má Hollywood o novú posilu postarané. A módne značky tiež. Napríklad na nedávnom týždni módy sa krásna Američanka objavila priamo na móle značky Miu Miu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Benátky #film #Elvis Presley #Priscilla Presley #Cailee Spaney

+ Aktívny životný štýl a správna strava vám pridajú roky života.
Zo dňa na deň všetko nezmeníte, choďte radšej...

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...