Z pikantnej knihy, ktorú milujú aj Slovenky, je film: Bernášková a jej návod, ako prežiť muža prilákal Schindlerovú aj krásku z Dunaja

Tisíce predaných výtlačkov knihy Ako prežiť svojho muža má na svojom konte česká herečka a knižná autorka Jana Bernášková.

27.10.2023 10:07
Jana Bernášková, Rudolf Merkner Foto:
Manželia a tvorcovia zároveň: Herečka a autorka knižnej predlohy Jana Bernášková a režisér a scenárista snímky Ako prežiť svojho muža Rudolf Merkner.
debata

Na začiatku bola kniha, ktorú napísala herečka. O živote herečky a slobodnej matky. Z titulu Ako prežiť svojho muža sa stal bestseller a tiež základ pre film. Slávnostnú a svetovú premiéru mal v Bratislave.

Adriana Sklenaříková Karembeu Čítajte viac Nový muž v živote Adriany Sklenaříkovej? Slovenská kráska skutočne žiari šťastím a dôvod... vraj rapujúci fešák

V stredu večer sa v jednom z bratislavských multiplexov objavila početná delegácia nového českého filmu s rovnomenným názvom, aby prvým divákom predstavila svoj počin. Komédiu s romantickými prvkami, ale najmä zachytením momentov zo života.

Manželia a tvorcovia zároveň: Herečka a autorka...
Herečka Sarah Arató prišla na premiéru filmu...
+22Filmová delegácia snímky Ako prežiť svojho...

Hlavná hrdinka Jana Bernášková je autorkou knižnej predlohy a vlastne takmer od prvého momentu bolo jasné, že úlohy svojej knižnej hrdinky Lucie sa musí ujať práve ona. O adaptáciu knihy do scenára a tiež réžiu sa postaral jej manžel – známy český scenárista Rudolf Merkner.

zväčšiť Trio v zložení: Jana Bernášková, Rudolf Merkner... Foto: Martin Hesko
Jana Bernášková, Rudolf Merkner a Mahulena Bočanová Trio v zložení: Jana Bernášková, Rudolf Merkner a Mahulena Bočanová - do Bratislavy takmer nedorazili pre pokazené auto.

„Chcel ma režírovať možno až priveľmi, takže sme si museli stanoviť hranice,“ so smiechom naznačila v rozhovore pre Pravdu Bernášková, keď na druhý deň navštívila našu redakciu a nakrútila epizódu z relácie Ide o nás (jej premiéru uvidíte už o pár dní). Keďže v knihe sa nachádza niekoľko odvážnych milostných scén, pri filmovaní sa museli manželia dohodnúť a nájsť cestu, ako to zvládnuť.

Kristína Svarinská Čítajte viac Najkrajšia herečka možno, ale žiadna typická princezná... miluje čiernu, pánsky štýl a podpätky? Svarinskej stačia na obrazovkách v Dunaji

Na slávnostnej bratislavskej premiére pár z hereckého prostredia pôsobil doslova idylicky. Hviezda seriálových hitov ako Ulica či Vyprávěj… sa objavila v nežných romantických šatách s volánikmi a jej manžel slávnostne, v obleku a s motýlikom.

zväčšiť Herečka Sarah Arató prišla na premiéru filmu... Foto: BONTONFILM
Sarah Arató Herečka Sarah Arató prišla na premiéru filmu Ako prežiť svojho muža.

Do Bratislavy dorazila s Bernáškovou a Merknerom aj herečka Mahulena Bočanová, s ktorou rozhovor pripravujeme pre Pravda Magazín tiež. Trio pritom slávnostnú premiéru mohlo celkom ľahko zmeškať. Počas cesty z Prahy do Bratislavy sa im totiž pokazilo auto a Rudolf Merkner ho musel opravovať. Dokonca trikrát. Je to vari znak, že to je ten pravý muž – taký, akého hľadá aj hrdinka filmu. „Možno áno,“ s humorom poznamenala Jana Bernášková.

Česká novinka prilákala aj mnohé domáce osobnosti. Do kina dorazila hviezda seriálu Dunaj, k vašim službám – herečka Sarah Arató. Prišla sa pozrieť aj speváčky Martina Schindlerová a Natália Hatalová či modelka Sophia Hrivňáková alebo Milena Minichová a mnohí ďalší. Viac si pozrite v galérii.

Film príde do slovenských kín 9. novembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Sarah Arató #Ako prežiť svojho muža #Jana Bernášková #Rudolf Merkner

+ Nezabúdajte na starostlivosť o svoje telo, práve teraz to potrebuje.
Pracovné úspechy budú odrazom vašej tvrdej...

+ Nestrácajte hlavu, v prvom rade myslite na svoje zdravie.
Nie všetko musí byť tak ako to na prvý pohľad vyzerá,...