Pre sex s mŕtvolou musia zmeniť zákon

Súd v meste Madison včera rozhodol, že traja muži, ktorí vykopali z hrobu mŕtvolu mladej ženy a mali s ňou sex, nemôžu byť súdení za sexuálne napadnutie, pretože americký štát Wisconsin nemá žiaden zákon proti nekrofílii. Vyšší súd potvrdil rozsudok sudcu, ktorý páchateľov vyhlásil za nevinných, pretože zákon netrestá sex s mŕtvolou.

31.07.2007 02:08
Piráti z Karibiku: Truhlica mŕtveho muža Foto:
V Pirátoch z Karibiku: Truhlica mŕtveho muža nie je núdza o bizarné a hrozivé postavičky.
debata

Dvadsaťjedenročné dvojičky Nicholas a Alexander Grunke a ich rovnako starý kamarát Dustin Radke prišli na cintorín v meste Cassville. Tu vykopali z hrobu telo zosnulej 20-ročnej Laury Tennessen, ktorá zahynula týždeň predtým pri nehode na motorke. Mladíci na vykopanie tela použili lopaty. Na cintoríne ich prichytili náhodní svedkovia a mužov zatkli. Páchatelia sa rozhodil pre sex so zosnulou po tom, čo videli fotku dievčaťa v úmrtnom oznámení. Takýto čin je klasifikovaný ako nekrofília.

Mladíkov obvinili z pokusu o sexuálne napadnutie tretieho stupňa a pokusu o krádež. Súd v septembri však obvinenie zo sexuálneho útoku zamietol. Obžaloba sa voči rozsudku odvolala. Wisconsin totiž neuvádza v legislatíve nekrofíliu ako trestný čin. Sexuálne napadnutie je definované ako sexuálne zneužitie, „či je obeť živá alebo mŕtva, v čase sexuálneho kontaktu alebo pohlavného styku“.

Vyšší súd prišiel k záveru, že zákon je nejednoznačný, ale nepostihuje prípady nekrofílie. Podľa vyššieho súdu obvinenie zo sexuálneho napadnutia je namieste vtedy, keď páchateľ obeť znásilní a zabije, nie keď je obeť počas kontaktu s páchateľom celý čas mŕtva. Tento rozsudok vyvolal vo Wisconsine značné pohoršenie. Je teda pravdepodobné, že v blízkej budúcnosti príde k zmene zákonov. Senátor Dale Schultz podal v stredu návrh, podľa ktorého by za sex s mŕtvolou hrozilo páchateľovi 6 rokov väzenia a pokuta vo výške v prepočte približne 250 000 sloven­ských korún.

debata chyba

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...