Jedna z najmocnejších žien Ameriky, ale na ÁNO od Spielberga čakala roky: Čo zmenilo názor slávneho režiséra?

Je to jeden z očakávaných filmov záveru roka a niet pochýb, že sa nevyhne množstvu hodnotení a porovnávania.

11.12.2023 00:00
Oprah Winfrey a režisér Steven Spielberg Foto: ,
Oprah Winfrey a režisér Steven Spielberg, ktorý nakrútil film Purpurová farba ešte v 80-tych rokoch minulého storočia. Winfrey v ňom vtedy hrala.
debata

Reč je o filme Purpurová farba, novinke, ktorú producentsky zastrešila slávna moderátorka Oprah Winfrey. Ak vám názov čosi napovedá, napovieme vám zase my. Purpurová farba bol zároveň muzikál na Broadway, ktorý kedysi Winfrey tiež produkovala, ale ešte predtým vznikol celovečerný film pod taktovkou slávneho Stevena Spielberga.

Ciara Čítajte viac Odhalené bruško von, ozdobené zlatom... Tehotná speváčka bola magnetom premiéry, jej oslava materstva nadchla všetkých

Ten v roku 1985 nakrútil Purpurovú farbu podľa knižnej predlohy Alice Walkerovej a dráma o hľadaní ženskej identity na južanskom vidieku nadchla kritikov a priniesla veľkú pozornosť aj prvú nomináciu na Oscara herečke Whoopi Goldbergovej. Mimochodom, v snímke z roku 1985 si zahrala aj Oprah Winfrey.

Speváčka a herečka Ciara Princess Wilson na...
Producentka Oprah Winfrey spoločne s kolegom,...
+13Speváčka a herečka Ciara Princess Wilson na...

Nakrútiť remake, ktorý však bude mať novú podobu a obsahovať muzikálové číslo, vraj nebolo vôbec jednoduché. Winfrey, ktorá je považovaná za jednu z najvplyvnejších žien Hollywoodu, musela pri filmovom spracovaní dostať na súhlas od Spielberga. „Steven si nebol istý. Povedal áno až niekedy v roku 2018,“ prezradila podľa Yahoo! News slávna moderátorka a producentka filmu.

zväčšiť Fantasia Barrino na premiére filmu Purpurová... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
LA Premiere of "The Color Purple" Fantasia Barrino na premiére filmu Purpurová farba v kreácii Sergio Hudson.

Oscarový režisér sa priznal, že zmena názoru mala logické základy. „Keď som videl produkciu Purpurovej farby na Broadway, pomyslel som si, že to bolo jedinečné. Fakt výnimočné. To ma prinútilo povedať áno,“ vysvetlil autor hitov ako Čeľuste, ale tiež napríklad Schindlerov zoznam. Dodal, že pochopil, že s piesňami a opulentnejšou výpravou môže príbeh rozprávať aj ďalší rozmer celej knihy a života hlavnej hrdinky Celie, ktorú v jeho filme stvárnila Whoopi Goldberg.

Emma Stone Čítajte viac Nakrútila som toľko intímnych scén, že už môžem byť nudistka, vtipkuje Emma Stone. Šušká sa o Oscarovi

V novom spracovaní si ju zahrala Fantasia Barrino, niekdajšia víťazka súťaže American Idol (vyhrala ju v roku 2003). Okrem nej sa vo filme objavia tváre ako Danielle Brooks, Taraji P. Henson, Ciara, H.e.r. či Colman Domingo alebo Andra Day. Premiéra v Los Angeles, ktorá sa konala v stredu, bola veľkolepá a vy si môžete pozrieť galériu z nej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práva #Oprah Winfrey #muzikál #remake #Steven Spielberg #Purpurová farba

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...