Slová priamo z vnútra kráľovskej rodiny: Takto vraj Karol III. zvláda vlastnú diagnózu. Pod maskou pokoja a úsmevmi sa skrýva...

Nielen princezná Kate, ale aj britský panovník Karol III. momentálne čelí rakovinovému ochoreniu. Počas uplynulého víkendu sa k jeho stavu vyjadril jeden z členov širšej kráľovskej rodiny.

25.03.2024 08:00
Britain Coronation Foto: ,
Kráľ Karol III. na archívnom zábere.
debata (2)

Britský kráľ Karol III. je frustrovaný tempom svojho zotavovania z rakoviny, uviedol podľa agentúry Reuters v nedeľu jeho synovec Peter Phillips. Stal sa tak prvým členom kráľovskej rodiny, ktorý sa podrobnejšie vyjadril k tomu, ako sa panovníkovi darí.

Náhľad do kráľovho zmýšľania o procese uzdravovania prišiel po tom, ako Kate, princezná z Walesu, v piatok oznámila, že jej lekári rovnako diagnostikovali bližšie nešpecifikovanú rakovinu. Princezná kvôli ochoreniu podstupuje preventívnu chemoterapiu.

kate, william Čítajte viac Kate a William sa prihovorili verejnosti! Ich slová znamenajú aj zdvorilé varovanie, píše BBC

Phillips v rozhovore na stanici Sky News Australia uviedol, že kráľ je frustrovaný, pretože jeho uzdravenie trvá dlhšie, ako by si želal. Peter Phillips je najstarší z ôsmich vnúčat zosnulej kráľovnej Alžbety II. a syn princeznej Anny, mladšej sestry kráľa Karola III.

Britský kráľ Karol III. s manželkou kráľovnou...
Britský kráľ Karol III. s manželkou kráľovnou...
+2Britský kráľ Karol III. s manželkou kráľovnou...

„Je frustrovaný, že nemôže pokračovať a robiť všetko, čo by chcel,“ povedal Phillips. Dodal, že je síce pragmatický a chápe potrebu času na zotavenie, ale túži sa vrátiť do normálneho života.

zväčšiť Peter Phillips na zábere z kráľovskej... Foto: SITA/AP, Kin Cheung
Britain Coronation Peter Phillips na zábere z kráľovskej korunovácie v máji 2023.

Sedemdesiatpäťročný kráľ Karol dúfa, že sa budúcu nedeľu zúčastní na skromnejšej veľkonočnej bohoslužbe a rodinnom stretnutí, aj keď jeho účasť nebude vopred potvrdená, píše Reuters.

Kensingtonský palác uviedol, že Kate ani jej manžel, následník trónu princ William, sa na veľkonočných aktivitách kráľovskej rodiny nezúčastnia.

kate Čítajte viac Diagnóza princeznej Kate prepisuje dianie posledných týždňov, jej odkaz je dojemný a odzbrojujúci. Toto dokázalo jej video

Kráľ Karol III. v januári podstúpil zákrok kvôli zväčšenej prostate. Buckinghamský palác potom vo februári odhalil, že sa bude liečiť s bližšie nešpecifikovanou formou rakoviny, čo znamená, že musel odložiť svoje verejné kráľovské povinnosti. Britská kráľovná Camilla vyhlásila, že jej manželovi Karlovi sa darí veľmi dobre, keď vo štvrtok na návšteve Severného Írska vítala davy ľudí.

Pozrite si tiež

Som očkovaná odhaliť manipuláciu aj zastrašovanie, vraví Anna Geislerová. Strach uznávam iba, ak je užitočný
Video
Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #rakovina #rozhovor #frustrácia #Peter Phillips #kráľ Karol III.

+ Prišiel čas nato, aby ste riešili aj svoj chrbát, neodkladajte to na neskôr.
Úspory času a peňazí sú kľúčom k...

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...