Tomu sa hovorí návrat! V horore Mucha vydesili svet, potom sa z nich stali manželia. Jeff Goldblum a Geena Davis spoločne na SAG Awards

Víkendové udeľovanie SAG Awards sa nieslo aj v znamení návratov. O jeden taký sa na pódiu aj červenom koberci postaral slávny filmový pár Jeff Goldblum a Geena Davis.

26.02.2024 00:00
davis Foto:
Hore: Geena Davis a Jeff Goldblum vo filme Mucha (1986), dole: spolu na SAG Awards (2024).
debata

Dvojica si spoločne zahrala v horore z roku 1986, Mucha. A to nie je všetko… Na pár rokov sa stali dokonca manželmi.

„Dámy a páni, skvelá Geena Davis,“ uviedol na pódiu 71-ročný Goldblum svoju ex-manželku aj ex-kolegyňu. „Viete, je nám cťou odovzdať túto cenu, pretože vo filme Mucha sme mali celkom dobré obsadenie,“ povedala 68-ročná herečka o slávnom filme. Následne Goldblum poznamenal, že je škoda, že film Mucha nezískal SAG Awards. „Ale Jeff, vtedy takáto cena nebola,“ poznamenala Davis vzhľadom na fakt, že počas víkendu sa uskutočnil 30. ročník SAG Awards (Združenia filmových a televíznych hercov). „Správne, tak to je určitá útecha. Ty vidíš pohár vždy do polovice plný. Ďakujem, Geena,“ zavtipkoval Goldblum.

Anne Hathaway na 30. ročníku udeľovania SAG...
Jessica Chastain na 30. ročníku udeľovania SAG...
+43Reese Witherspoon na 30. ročníku udeľovania SAG...

Stretnutie dvoch slávnych hviezd však nebolo počas večera jediným takýmto návratom v čase. Aj herečky z hitu Diabol nosí Pradu (2006) – Meryl Streep, Anne Hathaway a Emily Blunt sa opäť stretli, aby na pódiu odovzdali jednu z cien večera.

zväčšiť Emily Blunt, Meryl Streep a Anne Hathaway na... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
APTOPIX 30th Annual SAG Awards Emily Blunt, Meryl Streep a Anne Hathaway na 30. ročníku udeľovania SAG Awards.

Spomínaný film Mucha, pod ktorý sa podpísal režisér David Cronenberg, sa k divákom v USA a Kanade dostal v auguste 1986. Príbeh premeny mladého vedca Setha Brundlea (Jeff Goldblum) na muchu niektorými scénami desí dodnes. Hlavný hrdina, ktorý pracuje na prístroji, ktorý by dokázal ľudí teleportovať, túži svoj prístroj vyskúšať sám na sebe. Do zariadenia však vletí mucha a pri procese teleportovania tak dôjde k zmiešaniu dvoch DNA. Proces strašnej premeny vedca sa muchu sa začína, jeho svedkom je novinárka Veronica Quaife, už spomínaná Geena Davis.

zväčšiť Jeff Goldblum a  Geena Davis na 30. ročníku... Foto: SITA/AP, Jordan Strauss
30th Annual SAG Awards - Press Room Jeff Goldblum a Geena Davis na 30. ročníku udeľovania SAG Awards.

Film sa nakrúcal v Kanade s rozpočtom 15 miliónov dolárov. Maskérom snímky vyniesla ich práca na filme dokonca Oscara. Niet divu, boli to práve masky, ktoré vyvolávali hrôzu aj zvedavosť divákov pred filmovým plátnom.

Jeff Goldblum mal v čase nakrúcania filmu 34 rokov, jeho krásna kolegyňa, Geena Davis, o štyri menej. V roku 1987 sa herecká dvojica spoločne postavila pred oltár, ich láska však vydržala len 3 roky a manželstvo zostalo bezdetné.

Goldblum a Davis sa však nespoznali počas nakrúcania hororu Mucha, ale už o čosi skôr – počas práce na projekte z roku 1985 s názvom Transylvania 6–5000. A hoci ich prominentné manželstvo „krachlo“, v zlom na svojho slávneho ex herečka Geena Davis nikdy nespomínala a v minulosti pre magazín People napríklad povedala: „Náš vzťah bol radostný. Naozaj bol. Bola to magická kapitola v mojom živote.“ Dôkazom ich dobrých vzťahov bolo aj ich spoločné, priateľské vystúpenie na prestížnych SAG Awards.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SAG Awards #Geena Davis #Jeff Goldblum

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...