Jedna má doma Oscara, druhá hviezdila v Susedoch: Slovenku Richterovú s divou DeBose spojilo Prianie. A počkajte, keď zaznejú ich hlasy

Asi neprekvapí, že s príchodom vianočnej sezóny sa do kín dostávajú aj príbehy pre deti. Nielen pre ne, ale aj dospelých je však určená nová animovaná rozprávka s pesničkami pod názvom Prianie, ktorá je zároveň oslavou 100. výročia Disney. V Londýne mala svetovú premiéru.

23.11.2023 00:00
Ariana DeBose Foto: ,
Herečka Ariana DeBose v kreácii Dolce & Gabbana na premiére filmu Prianie v Londýne.
debata

Hoci v prípade animovaných filmov zostávajú tváre hrdinov a hereckých hviezd v úzadí a dôležitý je hlas, na londýnskom slávnostnom premietaní snímky Prianie to bolo presne naopak. Boli to práve známe herečky, ktorých tváre sa ocitli v centre pozornosti.

Natalia Oreiro a Gustavo Bassani Čítajte viac Ich krása fascinovala pred 20 rokmi, socialistka Milagros aj Dánka z oscarového Gladiátora sa stretli na EMMY. Z pôvabu im čas...

Tú najväčšiu si, celkom pochopiteľne, vyslúžila Ariana DeBose. Americká herečka, speváčka a držiteľka Oscara za výkon Anitty v muzikáli West Side Story. Svoj spevácky talent uplatnila táto dáma s portorikánskym pôvodom aj v novej disneyovke Prianie, kde stvárňuje hlavnú hrdinku Ashu. Na červenom koberci v Londýne to však nebol hlas, ale najmä jej krása, charizma, ale aj elegancia so štipkou sexepílu. DeBose žiarila vo fialovej róbe s transparentnou sukňou z dielne Dolce & Gabbana.

Zľava: Julia Michaels, Ariana DeBose a Rochelle...
Herečka Ariana DeBose v kreácii Dolce & Gabbana...
+9Herečky Julia Michaels (vľavo) a Ariana DeBose...

Sympatická 32-ročná herečka sa stretla pred objektívmi s viacerými kolegami a kolegyňami – dokonca aj tými, ktorých hlasy zaznejú v rozprávke tiež. Ako to už v prípade animovaných projektov býva, v jednotlivých krajinách sú dabované a prespievané. Výnimkou nebude ani Slovensko.

Herečka Ariana DeBose v kreácii Dolce &... Foto: SITA/AP, Scott Garfitt
Ariana DeBose v kreácii Dolce & Gabbana Herečka Ariana DeBose v kreácii Dolce & Gabbana na premiére filmu Prianie v Londýne.

Aj pre domáce herečky je určite veľkou výzvou dostať part, ktorý má v origináli na starosti oscarová hviezda. Za Slovensko túto „zodpovednú“ úlohu získala herečka a speváčka Dominika Richterová. DeBoseovej rovesníčka, obe majú zhodne 32 rokov, je divákom známa najmä zo seriálu Susedia či seriálu Einstein. Jej spevácky talent môže naozaj konkurovať aj americkej kolegyni.

Dominika Richterová v dabingovom štúdiu
Video
Zdroj: CinemArt SK

„Mala som jedno PRIANIE…a to sa práve plní,“ napísala pred mesiacom Richterová na svojom Instagrame. „Často na svoje túžby úpenlivo myslím, a verím v ne. Verím, že nech sú odo mňa vzdialené akokoľvek ďaleko, nájdu si ma. Prídu vždy, keď som na ne pripravená,“ dodala a odhalila svojim fanúšikom, že získala hlavný part v očakávanej disneyovke. Rozprávka Prianie je práve o sile myšlienky a ľudskej túžby želať si niečo a do kín príde 30. novembra. Vo videu si pozrite, ako sa Dominika Richterová zabávala v dabingovom štúdiu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Disney #dabing #prianie #Dominika Richterová #Ariana DeBose

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...