Milan Ondrík: Na dobré divadlo nie je dôležitá budova

V súvislosti s tlačovou konferenciou k predstaveniu Bratia Karamazovovci stihol vzniknúť už menší škandál. Niektorí herci sa totiž odmietli fotografovať. Dôvod, únava z náročného skúšania predstavenia, ktoré bude mať bezmála štyri hodiny. Milan Ondrík medzi nich nepatril.

12.04.2013 14:40
Milan Ondrík Foto:
Herec Milan Ondrík.
debata

Pre Pravda.sk herec neváhal obrániť unavených kolegov. „Témy, ktoré sa v predstavení riešia, životné otázky – to nás zasahuje. Teraz, keď už sa premiéra blíži, akoby sme sa dostávali k nejakému bodu alebo vrcholu, čo sme chceli, po čom sme túžili. Z toho plynie aj vyčerpanosť,“ uviedol. „Ale aj radosť, že takýto titul môžeme robiť a dotýkať sa týchto tém,“ doplnil predstaviteľ Miťu Karamazova.

V predstavení Romana Poláka sa po jeho boku objavia herci ako Tomáš Maštalír, Ľuboš Kostelný, Alexander Bárta, Dušan Jamrich, Tána Pauhofová, Zuzana Fialová či Anna Javorková. A mnoho ďalších. Pretlak na javisku však Ondrík nevníma.

„Paradoxne, v tejto inscenácii je veľké obsadenie, ale často sa na scéne stretneme dvaja-traja a masovo sa stretávame skôr v zákulisí. Ale som rád, že hra má také veľké obsadenie. Lebo to je pestré – pestré aj pre mňa ako herca, ktorý má možnosť s týmito ľuďmi hrať a pestré aj pre diváka,“ skonštatoval Ondrík, ktorého si mnohí spájajú s nitrianskym Divadlom Andreja Bagara, no on už dva bezmála dva roky je členom Činohry SND. Na jej doskách ho vídať vo viacerých predstaveniach.

Herec Milan Ondrík ako Miťa Karamazov v... Foto: Andrej Čanecký
Milan Ondrik Mita Karamazov Herec Milan Ondrík ako Miťa Karamazov v predstavení Bratia Karamazovci.

Zakladať si na tom, že hrá na „prvej slovenskej scéne“ však podľa neho nemá zmysel. „Môžem hrať aj na ulici a keď je to dobrá partia, vtedy je to radosť. Pre mňa nie je dôležitá budova alebo inštitúcia, ale ľudia, ktorí sú okolo,“ vysvetlil.

debata chyba

+ Rozdelíte si denné jedlo na viacero porcií, úspech sa rýchlo dostaví.
Očakávajte dobré správy ohľadom...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...