Herec Depardieu si pochvaľuje život v Rusku

Francúzsky herec Gérard Depardieu si pochvaľuje život v Rusku, ktoré mu nedávno vydalo ruský pas a kde má aj bydlisko na ulici Demokracie. S odvolaním sa na rozhovor s hercom to uviedla francúzska rozhlasová stanica Europe 1.

08.06.2013 15:55
Gerard Depardieu Foto: ,
Herec Gerard Depardieu.
debata (14)

„Rád by som veľa cestoval po ruských republikách, predovšetkým v Mordvianskej republike, kde mám bydlisko. Bývam na ulici Demokracia 1, na rohu s triedou Boľševizmu, a cítim sa tam veľmi dobre,“ povedal vo štvrtok Depardieu v Nice, kde propagoval tamojší nový festival ruského filmu.

„Prinášam svoju francúzsku kultúru inam,“ uviedol šesťdesiatšty­riročný hrdina množstva úspešných filmov. Dodal, že teraz sa učia rusky. Ruskú kultúru už vraj pozná, pretože sa ako mladý učil čítať aj pomocou klasikov ruskej literatúry, akými sú Anton Pavlovič Čechov alebo Fjodor Michajlovič Dostojevskij.

Nový filmový festival v prímorskom meste Nice, ktoré je svojím pravoslávnym ruským chrámom a počtom ruských turistov najviac „ruským“ zo všetkých francúzskych miest, sa uskutoční od 14. do 17. júna. Organizátori sľubujú klasické diela z ruských štátnych filmových archívov.

14 debata chyba

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Uvoľnite sa a nechajte sa unášať prúdom pozitívnych myšlienok.
Pripravte si do práce všetko, čo potrebujete,...