Daniela Peštová: Ak človek môže pomôcť, tak by rozhodne mal

Aj česká topmodelka Daniela Peštová prišla v sobotu do Bratislavy, aby ako "špeciálny hosť" podporila jubilejný, piaty ročník AVON Pochodu proti rakovine prsníka.

15.06.2013 19:37
Daniela Peštová Foto:
Česká topmodelka Daniela Peštová.
debata (1)

Okrem toho je ambasádorkou charitatívneho projektu proti domácemu násiliu. Charitu ako takú vo veľkom podporuje. „Myslím si, že je dôležité, aby človek pomáhal, ako môže,“ povedala pre Pravda.sk žena, ktorá sa s dcérou vybrala po záplavách upratovať športový areál, kam chodí hrávať tenis.

Na otázku, či je to na Slovensku a v Českej republike s domácim násilím veľmi zlé, Peštová odpovedala: „Bohužiaľ, aj keby išlo len o hŕstku žien, bolo by to horšie, ako by to malo byť. Domáce násilie by jednoducho existovať nemalo.“ Ono však naopak stále existuje, čísla hovoria o každej piatej žene, ktorá s ním má do činenia.

Ona k týmto ženám našťastie nepatrí. „Osobnú skúsenosť s domácim násilím nemám, ale rovnako nemám ani rakovinu prsníka. Neznamená to, že takéto akcie nemôžem podporovať. Človek nemusí mať osobnú skúsenosť, aby pomáhal.“

Piaty ročník AVON Pochodu proti rakovine prsníka bol historicky najúspešnejší. Tričko symbolizujúce boj s touto zákernou chorobou si oblieklo až 4500 ľudí a pochodovalo ulicami mesta. Spoločnosť AVON Cosmetics odovzdala na podujatí darovacie šeky v historicky najvyššej sume 64 196 EUR organizáciám, ktoré sa zaoberajú prevenciou a liečbou rakoviny prsníka – onkologickému ústavu Sv. Alžbety a Lige proti rakovine.

5. ročník AVON Pochodu proti rakovine prsníka.
Akciu moderovali Hana Rapantová a Roman Juraško.
+64 500 ľudí si oblieklo tričko symbolizujúce boj...

AVON Pochodu sa zúčastnili známe tváre projektu: Ada Straková, Nora Beňačková, Hana Rapantová, Henrieta Mičkovicová, Karina Habšudová, Beáta Dubasová, Alena Heribanová, Zlatica Puškárová, Kveta Horváthová, Martin „Pyco“ Rausch a Maroš Kramár.

Aj tento rok bol najsilnejším momentom „akt spolupatričnosti“, kedy sa do nebies symbolicky vypustili tisíce ružových balónov ako vyjadrenie spolupatričnosti všetkým ženám, ktoré svoj boj s rakovinou prsníka prehrali, ženám, ktoré s ňou bojujú a ženám, ktorým sa nad ňou podarilo zvíťaziť.

1 debata chyba

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Pravidelne regenerovať svoje sily je správne, inak padnete únavou.
Podnikanie bude smerovať dopredu a vy budete...