Sudca zatiaľ nerozhodol o poručníctve Amandy Bynesovej

Kalifornský súd odročil v piatok pojednávanie o žiadosti o poručníctvo, ktorú podali rodičia americkej herečky Amandy Bynes.

29.07.2013 06:00
Amanda Bynes Foto: ,
Amanda Bynes.
debata

Tá je momentálne na psychiatri, kde ju hospitalizovali po tom, čo v pondelok na príjazdovej ceste istej Bonnie Braaten v kalifornskom meste Thousand Oaks založila oheň. Sudca Glen M. Reiser rozhodne o ich žiadosti 9. augusta, keďže sa ešte predtým chce s problematickou herečkou stretnúť.

Dvadsaťsedemročnú Bynes poslali po incidente na 72-hodinový nedobrovoľný pobyt na psychiatriu, keďže podľa policajtov predstavovala nebezpečenstvo pre seba alebo iných. Herečka mala totiž so sebou aj kanister s benzínom. Do neho podľa jedného z ľudí, ktorí zavolali políciu, dokonca vložila horiaci kus látky. Ďalší svedok opísal, že Bynes našiel ležiacu pri ohni, pričom jej horeli nohavice. Tie si vyzliekla a odišla so slovami, že jej pes má popáleniny. Následne zamierila do neďalekého obchodu, kde zviera umyla v priestoroch pre zamestnancov. K incidentu došlo neďaleko domu rodičov herečky, ktorá je rodáčkou z Thousand Oaks. Za tento incident však nebude čeliť žalobe, pretože policajti predpokladajú, že jej čin súvisí s psychickou poruchou, a preto usúdili, že nepotrebuje trest ale odbornú pomoc. Po uplynutí 72 hodín sudca rozhodol, že herečka zostane na psychiatrii ešte dva týždne.

Rick a Lynne Bynesovci v žiadosti o poručníctvo argumentovali, že ich dcéra je extrémne paranoidná a posadnutá predstavou, že je škaredá. „Neustále hovorí o plastických operáciách, ktoré chce absolvovať. Dokonca presviedča aj svoju matku, aby podstúpila skrášľovacie zákroky,“ uviedli v žiadosti. Bynes podľa nich taktiež nedávno minula približne 1,2 milióna dolárov (v prepočte zhruba 905-tisíc eur). „Dostali sme informáciu, že veľkú časť týchto peňazí minula na marihuanu a iné zakázané látky a pravdepodobne aj na plastické operácie,“ vyhlásili Bynesovci, ktorí nevedia, ako sa ich dcéra dostala z New Yorku, kde bývala až do 20. júla, do Thousand Oaks. „Keď sme sa jej spýtali, ako sa k nám dostala, keďže nemá vodičský preukaz, tak iba povedala, že prišla taxíkom. V skutočnosti netušíme, ako sa dostala z New Yorku do Kalifornie. Ani nevieme, kde bývala pred tým, než ju hospitalizovali. Myslíme si, že je v podstate bezdomovkyňa,“ dodali.

Amanda Bynes, ktorá je známa z filmov ako Nenapraviteľný klamár (2002), Po čom dievča túži (2003), Stroskotaná láska (2005), Super náhradník (2006), Snehulienka to má v paži (2007), Hairspray (2007) či Easy A (2010), má v ostatnom období početné problémy so zákonmi. Navyše sa podľa viacerých svedkov správa veľmi zvláštne, rozpráva sa s rôznymi predmetmi alebo máva bezdôvodné hysterické záchvaty smiechu. Bynes zatkli v apríli 2012 za šoférovanie pod vplyvom omamných látok. Už o niekoľko dní neskôr údajne spôsobila dopravnú nehodu a ušla z miesta činu. Ďalšiu autonehodu spôsobila v auguste, pričom aj vtedy ušla z miesta incidentu. Za tieto skutky dostala trojročnú podmienku. Tento rok v máji ju zas zatkli po tom, čo z okna 36. poschodia vyhodila vodnú fajku. Do jej manhattanského bytu prišli policajti po tom, ako niekto nahlásil, že na chodbe fajčí marihuanu. Nasledujúcu noc strávila vo väzbe. Momentálne je obvinená z nezákonnej držby marihuany a tiež z ohrozenia z nedbanlivosti a pokusu manipulovať s dôkazmi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Amanda Bynes #súd #poručníctvo

+ Nezaoberajte sa neustále rozprávaním o cvičení, začnite konať.
Buďte viac produktívny a robte niečo preto aby...

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...