Amande Bynesovej zamietli žiadosť o opustenie psychiatrie

Kalifornský súd zamietol žiadosť herečky Amandy Bynesovej o prepustenie z psychiatrickej liečebne, kam ju umiestnili po tom, čo minulý týždeň v pondelok na príjazdovej ceste istej Bonnie Braaten v kalifornskom meste Thousand Oaks založila oheň.

02.08.2013 13:05
People Amanda Bynes Foto: ,
Herečka Amanda Bynes počas príchodu na súd v New Yorku v utorok 9. júla.
debata

Herečkin právnik v žiadosti uviedol, že Bynes sa dokáže o seba postarať sama a už nepredstavuje nebezpečenstvo pre seba ani okolie. Sudca sa preto s herečkou vo štvrtok stretol priamo v liečebni, no žiadosť o prepustenie po stretnutí zamietol, pretože herečka si nechce pripustiť, že má psychické problémy.

Z tohto dôvodu existuje riziko, že v prípade prepustenia by prestala užívať lieky. Rozhodnutie sudcu okrem toho ovplyvnila aj skutočnosť, že lekári zatiaľ Bynesovej oficiálne nestanovili diagnózu.

Dvadsaťsedemročnú bývalú detskú hviezdu poslali po minulotýždňovom incidente na 72-hodinový nedobrovoľný pobyt na psychiatriu, keďže podľa policajtov predstavovala nebezpečenstvo pre seba alebo iných. Herečka mala totiž so sebou aj kanister s benzínom. Do neho podľa jedného z ľudí, ktorí zavolali políciu, dokonca vložila horiaci kus látky.

Ďalší svedok opísal, že Bynesovú našiel ležiacu pri ohni, pričom jej horeli nohavice. Tie si vyzliekla a odišla so slovami, že jej pes má popáleniny. Následne zamierila do neďalekého obchodu, kde zviera umyla v priestoroch pre zamestnancov. Za tento incident však nebude čeliť žalobe, pretože policajti predpokladajú, že jej čin súvisí s psychickou poruchou, a preto usúdili, že nepotrebuje trest, ale odbornú pomoc.

Po uplynutí 72 hodín sudca rozhodol, že herečka zostane na psychiatrii ešte dva týždne. Krátko po jej hospitalizácii herečkini rodičia podali žiadosť o poručníctvo, o ktorej však súd zatiaľ nerozhodol.

debata chyba
Viac na túto tému: #Amanda Bynes #psychiatria #podpaľačstvo

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....

+ Nikdy nie je neskoro začať s aktivitou, popremýšľajte nad tým.
Nepremrhajte celé dni, energiu investujte do...