Lucia Lužinská: Uhorku majú len tí, čo sú závislí od podnetov zvonka

Jazzová speváčka a herečka Lucia Lužinská mala podľa svojich slov leto, aké si urobila. Aktivít málo nebolo.

14.08.2013 10:00
debata
Jazzová speváčka a herečka Lucia Lužinská. Foto: Dana Bischof, Pravda.sk
Lucia Lužinská Jazzová speváčka a herečka Lucia Lužinská.

Nechýbali jogové workshopy s Adrianou Pročkovou – ochutnávka pre jednotlivcov „z každého rožka troška“, organizovala tiež kreatívne workshopy pre deti a pacientov v kúpeľoch v Turčianskych Tepliciach. Dva dni tiež meditovala s indickým mníchom v Modre.

Tohtoročné horúčavy ani Lužinskej nepadli dobre. Ako povedala pre Žena.Pravda.sk, mala pocit, že v mnohých ohľadoch stagnuje, lebo jej mozog nepracuje na sto percent. O uhorke však hovoriť nemôže ani náhodou. „Uhorku majú podľa mňa ľudia, ktorí sú závislí od nejakých podnetov zvonka. Ja si ich vytváram vnútri. Uhorku nemám, lebo beriem všetko tak, ako prichádza a venujem sa v tej chvíli tomu, čo mi život prináša,“ prezradila speváčka, ktorá má najviac práce v čase od októbra do januára, kedy má najviac vystúpení a najčastejšie spieva a hrá. Avšak keď nehrá, je to tiež výzva, pretože vtedy sa zas môže venovať viac joge.

Leto ešte neskončilo a aj Lužinská má pred sebou veľa plodných inšpirácií. Napríklad zaujímavé koncerty. „Skúšam s jednou kapelou, ktorá sa volá Business Leaders Band. Je to recesia – bývalí hudobníci, momentálne na vedúcich postoch firiem, s ktorými sme postupne začali rozširovať repertoár. Najzaujímavejšie pre mňa je na tom to, že spievam pravý opak. Nie jazz, ale rock'n'roll.“ V repertoári má Lužinská aj Tinu Turner či AC/DC a ľudia ju vidia v opačnej extrémnej polohe a „nechápu“. „A mne sa páči, že nechápu, lebo každý si myslí, že ma pozná a vôbec to tak nie je,“ skonštatovala ďalej s úsmevom Lužinská.

Aby však nezanedbávala ani svoju druhú, hereckú polohu, chodí tiež po kastingoch, lebo točenie jej tiež chýba. A toto leto si aj veľmi užíva svoju dcéru Améliu. Cestujú veľa po Slovensku a chodia sa často kúpať. Čo sa týka plánovania, to je tiež Lužinskej cudzie. „Prednedávnom mi volala sesternica, že k nám chce priviesť inšpiratívneho človeka. Nemala som upratané, no odrazu som zvládla to, čo mi obyčajne trvá pol dňa, za trištvrte hodinu.“

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #Lucia Lužinská #Business Leaders Band

+ Každý na vás vidí, že niečo nie je v poriadku, je na čase urobiť zmenu.
Ak niečo neviete, spýtajte sa niekoho na...

+ Vyskúšajte nové zdravé recepty, objavte radosť z varenia.
Neberte nič na ľahkú váhu, avšak nič ani veľmi...