Slávne matky v útoku! Berry a Garner chcú chrániť deti pred médiámi

Americké herečky Halle Berry a Jennifer Garner žiadajú kalifornských zákonodarcov, aby podporili nový prísnejší zákon, ktorý má chrániť deti slávnych proti bulvárnym fotografom.

14.08.2013 12:08
Halle Berry (vľavo) a Jennifer Garner Foto: ,
Herečky Halle Berry (vľavo) a Jennifer Garner na kalifornskom súde.
debata

Legislatíva by mala zaviesť prísnejšie pokuty pre paparazzov, ktorí celebrity a ich potomkov prenasledujú doslova na každom kroku, uviedla agentúra AP. Ako pred zákonodarcami povedala Halle Berry, kvôli neustálej prítomnosti pokrikujúcich fotografov, ktorí sa snažia uloviť ten najlepší záber, sa jej dcéra Nahla začala báť chodiť do školy. „Ako rodičia, ako matky nemáme k dispozícii žiadne zákonné prostriedky, ako deti ochrániť. Tento zákon nám vráti naše práva,“ vyhlásila slávna držiteľka Oscara, ktorá čoskoro porodí druhé dieťa.

Nová legislatíva by mala zmeniť definíciu obťažovania tak, aby do nej patrilo aj fotografovanie či natáčanie dieťaťa bez povolenia jeho právneho zástupcu. V prípade porušenia zákona by fotografov čakali prísne pokuty.

Herečka Halle Berry tvrdí, že jej dcérka Nahla... Foto: SITA/AP, Rich Pedroncelli
Halle Berry Herečka Halle Berry tvrdí, že jej dcérka Nahla sa bojí chodiť do školy kvôli neustálej prítomnosti aggresívnych paparazzov.

Aj Garner, ktorá je matkou troch detí, opísala jej neustály boj s neodbytnými fotografmi, ktorí ju vraj „agresívnym spôsobom“ sprevádzajú zakaždým, keď vedie deti do školy alebo k doktorovi. Ako dodala, je si vedomá toho, že si vybrala dráhu herečky, k čomu popularita patrí, avšak jej deti si nič také nezvolili.

„Nechcem, aby moje deti traumatizovali zástupy kričiacich, zákony porušujúcich fotografov, ktorí sa usídlia všade, kde sa pohybujeme,“ dodala herečka.

Zástupcovia tlače sa ale nového zákona obávajú. Tvrdia, že bude obmedzovať slobodu médií a zabráni v práci i tým, ktorí absolútne legálne zbierajú materiál pre svoje články.

debata chyba
Viac na túto tému: #Halle Berry #Jennifer Garner #zákon na ochranu detí celebrít

+ Objavte radosť z varenia zdravých a chutných jedál.
Aj maličkosťami dokážete zmeniť naozaj veľa, popremýšľajte...

+ Sústreďte sa hlavne sami na seba, na ostatné veci zabudnite.
Nespochybňujte ľudí okolo seba, momentálne vám...