Hodiny tvrdého tréningu denne: Takto sa pre rolu 'vymakal' Damon

Americký herec už niekoľkokrát dokázal, že pre rolu je schopný vyhnať svoje fyzické schopnosti na maximum. Aj v slovenských kinách ho aktuálne diváci môžu vidieť v sci-fi Elysium.

15.08.2013 04:12
Matt Damon v sci-fi filme Elysium Foto: ,
Herec Matt Damon v sci-fi filme Elysium predvádza vypracované telo.
debata

Damon stvárňuje Maxa, tvrdého potetovaného chlapíka a k jeho uveriteľnosti bolo nutné, aby sa 42-ročný herec dostal do formy. Na vyholenie hlavy ho síce presvedčili pomerne rýchlo, ale ako sám hovorí, motivovať ho, aby niečo so sebou urobil, nie je jednoduché. „Milujem jesť a piť, takže naozaj to nie je so mnou ľahké,“ zdôveril sa magazínu People. Rozhodol však scenár od Neila Blomkampa, ktorý film aj režíroval.

Damon sa teda odhodlal na prísnu diétu a denne trávil štyri hodiny v posilňovni. „Cvičil som veľa s činkami, ale robil som aj kardio-tréning,“ vysvetlil herec. Na konci jeho cesty mali byť vypracované brušné svaly a veľké bicepsy. Vo filme ukazuje, že sa mu to podarilo. Podobné obete však musel priniesť aj pred nakrúcaním filmu Liberace: Behind the candelabra, v ktorom stvárnil gay milenca Michaela Douglasa. Vtedy však jeho telo muselo pôsobiť sošne a svaly museli byť hladšie a jemnejšie.

Herci (zľava) Matt Damon, Jodie Foster a...
Herečka Jodie Foster na svetovej premiére filmu...
+4Herečka Alice Braga v šatách Calvin Klein.

Douglas si v rozhovore pre People zaspomínal aj na časy nakrúcania filmu Informant. Pri ňom absolvoval druhý extrém, pribral bezmála dvadsaťdva kilogramov. „Myslím si, že moja manželka má rada tú rozmanitosť,“ komentoval, ako jeho vyvolená Luciana vníma jeho vizuálne premeny. Priznal však s úsmevom, že práve pri poriadnom brušku sa ju snažil presvedčiť, aby si na neho tak zvykala. „V takom tele som sa cítil najpohodlnejšie,“ komentoval.

debata chyba
Viac na túto tému: #Matt Damon #Elysium #posilňovanie #drsný tréning

+ Dovolenku si zaslúžite nielen pre radosť ale aj pre nevyhnutné zdravie.
Tímová spolupráca...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....