Ďalšia po Angeline! Speváčke Anastacii odstránili pre rakovinu prsníky

Americká speváčka Anastacia prezradila, že podstúpila obojstrannú mastektómiu. Spravila tak po tom, čo jej vo februári po druhý raz diagnostikovali rakovinu prsníka.

01.10.2013 15:55
Anastacia Foto:
Speváčka Anastacia.
debata

Pre chorobu musela následne zrušiť európske turné. V júli potom oznámila, že rakovinu porazila, pričom na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter vtedy zverejnila fotografiu z nahrávacieho štúdia s odkazom: „Mimochodom, rakoviny som sa navždy zbavila“.

„Keďže október je mesiacom o povedomí o rakovine prsníka, chcela som túto príležitosť využiť na podporu tejto témy, ktorá mi je veľmi blízka. Tento rok mi znova diagnostikovali rakovinu prsníka a v súčasnosti som v poslednej fáze liečby po tom, čo som podstúpila obojstrannú mastektómiu,“ uviedla speváčka.

„Bola to náročné obdobie, ale cítim sa skvele a som pripravená začať novú etapu svojho života. Mesiac o povedomí o rakovine prsníka dáva nám všetkým s touto diagnózou príležitosť navzájom získať silu a podporu. Včasné diagnostikovanie mi už dvakrát zachránilo život,“ uviedla 45-ročná speváčka vo vyhlásení.

Len pred pár mesiacmi sa k podstúpeniu obojstrannej mastektómie priznala aj hollywoodska herečka Angelina Jolie. Hoci jej samotnej lekári rakovinu nediagnostikovali, po sérii vyšetrení vyplynulo, že herečka je vo vysokom ohrození. Na rakovine zomrela jej matka, aj teta. Oba prsníky si pre zhubný nádor nechala odstrániť aj Sharon Osbourne.

debata chyba
Viac na túto tému: #mastektómia #Anastacia #odstránie prsníkov #zákrok

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....