Milan Zimnýkoval: Kto má zo starnutia strach, mal by sa preinštalovať

Najčerstvejšia informácia v živote moderátora Milana Zimnýkovala (35) je, že sa stal otcom.

04.10.2013 09:00
Milan Zimnýkoval Foto:
Milan "Junior" Zimnýkoval.
debata

Jeho dcéra Alexandra už bude mať onedlho tri mesiace. Novopečený otec vraví, že hoci tú frázu počul predtým už niekoľkokrát, potvrdí ju tiež. „Je to ten najkrajší pocit, aký som doteraz zažil.“

Nevýhodou mať dieťa neskôr sú napríklad starí rodičia. Buď budú veľmi starí alebo už medzi nami nemusia byť. Milan Zimnýkoval si na tých svojich dobre pamätá. „Mal som s nimi vynikajúci vzťah, trávil som u nich dokonca aj prázdniny. Nebol som ako Jozef Gregor Tajovský, ale mám na nich veľmi živé a veselé spomienky,“ povedal pre Pravda.sk moderátor, ktorý sa starnutia nebojí. Starnutie sa podľa jeho slov dá vnímať aj ako užívanie života. „Kto má zo starnutia strach, mal by sa preinštalovať. To, že človek dozrieva, treba brať pozitívne,“ myslí si.

Viac vecí by tiež prehodnotil. Nielen šatník, ale napríklad aj životný štýl. „Keď som bol mladší, neklopala mi na žlčník kapusta,“ usmial sa Zimnýkoval a dodal, že chudne práve preto, aby mohol o nejakých desať rokov behať, bicyklovať sa, či zdvíhať dcéru na ruky. To považuje za svoju investíciu do staroby. Pokojne si tiež vie predstaviť, že bude vo Fun rádiu pracovať až do dôchodku.

O tom, ako a kde bude tráviť starobu on, má „jasnú“ predstavu. „Jasné, je to vyriešené. Domček na pláži, možno na Kube. Občas ma príde navštíviť dcéra s manželom, s frajerom alebo s deťmi. Alebo bude ten domček v Španielsku, alebo na Záhorí.“ Pripustil tiež, že medzičasom môže k dcére pribudnúť ešte nejaký ten súrodenec.

Aj Milan Zimnýkoval podporuje Lienku pomoci -... Foto: Creative Department
Milan Zimnýkoval Aj Milan Zimnýkoval podporuje Lienku pomoci - nechal si vlasy nafarbiť nasivo.

„Staraj sa aj ty o dôstojnú starobu seniorov“ je výzva 4. ročníka verejnej zbierky Lienka pomoci. Staroba sa nás totiž dotýka. Z roka na rok každého oveľa viac. Iniciatíva známych osobností a verejnosti zafarbiť si dobrovoľne vlasy na sivo reálne pomáha zaplatiť mesačnú starostlivosť na pomoc odkázaných seniorov. Verejná zbierka pre Lienku pomoci v uliciach Slovenska sa uskutoční v piatok, 4. októbra. Viac informácií o kampani možno nájsť na webovej stránke www.lienkapomoci.sk

debata chyba
Viac na túto tému: #staroba #strach zo staroby #Milan Zimnýkoval

+ Malé zmeny v stravovaní môžu mať veľký vplyv na zdravie.
Nemíňajte peniaze na veci, ktoré nepotrebujete, zídu sa...

+ Je ten najsprávnejší čas naučiť sa ovládať sa, skúšajte to každý deň.
Premýšľajte strategicky o svojej kariére,...