Speváka odsúdili na 29 rokov väzenia! Chcel znásilniť dojča

Bývalého frontmana britskej rockovej skupiny Lostprophets, tridsaťšesťročného Iana Watkinsa, odsúdili za zneužívanie detí na 35 rokov väzenia, z toho na šesť rokov podmienečne.

19.12.2013 16:17
Ian Watkins Foto: ,
Britský hudobník Ian Watkins, spevák kapely Lostprophets na archívnej snímke.
debata (13)

Hudobník sa podľa agentúry DPA pokúsil znásilniť aj dojčatá. Podľa cardiffského sudcu predstavuje Watkinsov prípad „novú hĺbku skazenosti“. Watkins sa priznal k zneužitiu detí v 13 prípadoch, k pokusu o znásilnenie dojčaťa, k obchytkávaniu jednoročného dieťaťa, k nabádaniu na znásilnenie dieťaťa a k výrobe detskej pornografie. Obžaloba speváka označila za „priznaného a odhodlaného pedofila“.

Z celkovo 29 rokov, na ktoré bol spevák odsúdený nepodmienečne, si Watkins odpyká najmenej dve tretiny. Sudca John Royce označil Watkinsa za manipulatívneho a nebezpečného sexuálneho predátora, ktorý využíval slávu na ukojenie svojej „nenásytnej túžby“.

Vyšetrovatelia teraz skúmajú, či hudobník nezneužíval deti aj pri koncertovaní v zahraničí. „Zameriavame sa na Nemecko a USA,“ povedal vyšetrovateľ Peter Doyle. Počas svojich činov bol vraj Watkins pod vplyvom drog.

Spoločne s hudobníkom boli odsúdené na 14 a 17 rokov aj dve ženy, ktoré rockerovi umožnili, aby zneužil ich dve malé deti. Podľa DPA ide o oddané fanúšičky Lostprophets.

Kapela vznikla v roku 1997 a v roku 2006 vydala úspešný album Liberation Transmission. Po Watkinsovom zatknutí kapela oznámila, že končí.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #väzenie #trest #pedofil #znásilnenie #Ian Watkins #dojča

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...