Krásna Pauhofová bez ryšavých kučier. Pre film šla natmavo!

Novú českú komédiu Nežné vlny sprevádza filmový plagát s ryšavou kráskou nafotenou pod vodou.

13.01.2014 07:00
Táňa Pauhofová Foto:
Herečka Táňa Pauhofová.
debata

Aj keď jednu z hlavných úloh vo filme zveril režisér Jiří Vejdělek slovenskej herečke Táni Pauhofovej, jej podoba na plagáte nie je. Kvôli retrokomédii, ktorá divákov vráti do 70. a 80. rokov, dokonca zmenila farbu vlasov.

„Toto je prvý film, kde ryšavka nie som. Je to prvýkrát, čo som sa kvôli nejakému filmu prefarbila na tmavo,“ povedala Táňa Pauhofová, ktorá si vo filmovej novinke o láske, detstve a dospievaní, rodinných vzťahoch zahrala úlohu starostlivej, trošku úzkostlivej, ale veľmi ľúbiacej matky. „Hlavná ryšavka má byť múza môjho syna, čo aj je, takže maminka musela byť tmavá, aby nás tam tých ryšavých nebolo veľmi veľa,“ vysvetlila s úsmevom herečka.

Romantickú predstavu režiséra o krásnej českej maminke naplnila dokonale: „Napriek tomu, že som chcela, aby sa so mnou čo to porobilo, tak som maminka, ktorá má ‚recept na mládí‘. Objavila kameň mudrcov a vek na nej nezanecháva žiadnu stopu.“

Táňa Pauhofová označila novú českú komédiu, s ktorou Jiří Vejdělek prichádza po divácky úspešných filmoch Ženy v pokušení a Muži v nádeji, za veľmi nežnú a úsmevnú. Režisér ju nakrútil podľa vlastného scenára, v ktorom zachytil spomienky na svoje detstvo a milostné začiatky. „Je to sonda do prvých lások. Jirka má veľmi príjemný svoj rukopis, jazyk a spôsob, akým to podáva. Dúfam, že tento úsmevný, príjemný alebo nežný pocit budú mať aj diváci, ktorí vyjdú z kina,“ poznamenala filmová mama, bývalá hviezda detskej ľadovej revue, ktorá vo svojom synovi vidí klavírneho virtuóza.

V úlohe nesmelého potomka Vojtu sa postupne predstavia Gabriel Barreto de Carvalho, Jan Maršál a Robert Cejnar. Hlavu „uletenej“ rodiny, cholerického otca, ktorý kedysi nepreplával kanál La Manche a chce mať zo syna plavca, presvedčivo stvárnil Hynek Čermák. „Mala som tam okolo seba perfektnú partu. Hynek Čermák je skvelý chlap, môj veľmi dobrý kamarát Vojta Dyk mi tam hral nápadníka a ďalšieho nápadníka môj veľmi blízky priateľ Honza Budař,“ pochválila sa Táňa Pauhofová a nezabudla spomenúť ďalšie herecké hviezdy, ktoré na nakrúcaní vytvorili pohodovú atmosféru.

V Nežných vlnách tak diváci uvidia aj Taťjanu Medveckú a Jana Hartla. Ryšavú múzu, očarujúcu dievčinu Elu stvárnili Natálie Halouzková a Lucie Šteflová.

Podľa Táne Pauhofovej by filmových priaznivcov mohol najviac pobaviť záver komédie: „Je to niečo, čo podľa mňa nikto nečaká a je to naozaj veľmi úsmevné. Konečne sa všetci dozvedia, ako to s tou Nežnou revolúciou bolo.“

debata chyba
Viac na túto tému: #nový film #Táňa Pauhofová #Nežné vlny #ryšavka #Jiří Vejdělek

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...