Woody Allen v odpovedi na list dcéry poprel jej zneužívanie

Americký filmár Woody Allen poprel zneužívanie svojej adoptívnej dcéry Dylan Farrowej.

08.02.2014 17:30
Woody Allen Foto: ,
Režisér a herec Woody Allen.
debata

Urobil tak v odpovedi na list, ktorý Dylan zverejnila na webstránke denníka The New York Times. V liste Dylan opätovne obvinila Allena z toho, že ju ako sedemročnú zneužíval. Na žiadosť filmára denník publikoval aj jeho reakciu. V nej tvrdí, že Dylan sa stala prostriedkom pomsty vlastnej matky, Mie Farrow, ktorá sa o to údajne snaží od chvíle, čo sa filmár zamiloval do jej ďalšej adoptívnej dcéry Soon-Yi Previn. S ňou sa oženil v roku 1997.

„Nepochybujem o tom, že Dylan uverila, že ju zneužívali. Ak silná matka učí sedemročné dieťa, aby nenávidelo svojho otca, lebo je netvor, ktorý ju zneužil, po toľkých rokoch sa tento obraz zakorení,“ uviedol v liste Allen. Rovnako spomenul, že Dylan podstúpila vyšetrenie psychológa, ktorý dospel k záveru, že k zneužívaniu nedošlo. Pripomenul aj fakt, že sám prešiel detektorom lži, kým Mia Farrow to odmietla. „Milujem Dylan a verím, že jedného dňa pochopí, ako ju oklamala a využila matka, ktorá sa viac zaujímala o svoj hnev ako o dobro dcéry,“ napísal Allen v liste, ktorý ukončil slovami, že sa o veci nebude viac vyjadrovať. „Ublížilo to veľa ľuďom,“ dodal na záver.

Dylan Farrow o zneužívaní zo strany adoptívneho otca povedala najprv herečke Mii Farrow, ktorá bola Allenovou partnerkou v rokoch 1980 až 1992, pričom okrem Dylan spolu vychovávali aj vlastného syna Ronana a adoptívneho syna Mosesa. Prípad neskôr vyšetrovala aj polícia, no Allena, ktorý svoju vinu od začiatku popiera, nikdy nezatkli ani neobvinili. Dylan o zneužívaní rozprávala aj vlani na jeseň v rozhovore pre magazín Vanity Fair. Minulý mesiac naň upozornili aj spomínaná Mia Farrow a jej syn Ronan po tom, čo Allenovi udelili Cenu Cecila B. DeMilla za celoživotný prínos zábavnému priemyslu. Režisér považuje obvinenie za potupné.

debata chyba
Viac na túto tému: #Woody Allen #sexuálne zneužívanie #Dylan Farrow

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...