Šoumenstvo má v krvi, Robbie Williams ďalej zabáva a jubiluje...

Šoubiznis stvoril rad mladých hviezd a hviezdičiek, ktoré zapadli ešte skôr, než mohli predviesť, čo v nich naozaj je.

12.02.2014 12:00
Robbie Williams Foto: ,
Britský spevák Robbie Williams.
debata

Podobný osud hrozil aj Robbiemu Williamsovi, ktorý zbieral slávu už na začiatku 90. rokov ako člen chlapčenskej kapely Take That. Mladík, ktorý vtedy skôr než hudobnými výkonmi budil pozornosť žartami a nielen alkoholovými eskapádami, ale nakoniec prerazil. Svoju štyridsiatku 13. februára tak oslávi ako uznávaný muzikant a výborný šoumen.

Williamsové albumy, plné zábavného a inteligentného popu, sa aj napriek kríze gramofónového priemyslu dobre predávajú a turné, počas ktorých ho mohli spoznať aj českí a slovenskí fanúšikovia, bývajú vypredané. Len v Amerike, kde už niekoľko rokov žije, sa Robbiemu stále nedarí tak, ako by si sám želal. V rodnej Británii pritom už dávno patrí medzi najväčšie hviezdy, úspechy slávi aj vo zvyšku Európy alebo Latinskej Amerike. Len pre Američanov je – aspoň podľa kritikov – príliš anglický, čo sa za oceánom neodpúšťa.

Dôkazom o spojenie s Anglickom môže byť potrebné Wiliamsova záľuba v ironických vtipoch alebo potrebe občas sám seba zhadzovať. A navyše – ani s blížiacou sa štyridsiatkou Robbie neopustil osvedčený imidž odrasteného a vždy mierne rebelantského chlapca. Na druhej strane aj preto pred dvomi rokmi nemohol nikto iný začať veľkolepú show k 60. výročiu panovania Alžbety II. lepšie ako Robbie Williams. Zvolil pre tú príležitosť nadmieru vhodný hit Let Me Entertain You (Nechajte ma, nech vás bavím).

Na jeden " etalón anglickosti " sa ale Robbiemu Williamsovi – aspoň zatiaľ – dosiahnuť nepodarilo. Pred rokmi sa totiž objavili zvesti, že by sa mohol stať novým Jamesom Bondom. Nakoniec ale zostalo len pri špekuláciách a úlohu v roku 2005 získal skúsený herec Daniel Craig. Populárny spevák sa ale aspoň môže utešovať tým, že tak trochu bondovskú rolu si skúsil už koncom 90-tych rokov v klipe k pesničke Millennium.

Video, v ktorom medzi rekvizitami nechýba tryskový oblek alebo typický automobil agenta 007 značky Aston Martin, je pritom len jedným z mnohých, kde sa Robbie Williams s neskrývaným potešením zviezol na retro vlne. Filmové stvárnenie hitu Supreme (2000), kde nechýba pre Williamsa typická ironická bodka, pripomenulo veľkolepú éru formule jedna 70-tych rokov a starým kriminálkám z rovnakej doby vzdal poctu dokonca v dvoch na seba nadväzujúcich klipoch – Road to Mandalay a Eternity (2001).

Do minulosti sa ale Robbie Williams vracia nielen vo videoklipoch. Zo sveta popu, v ktorom uspel najmä vďaka o pol generácie staršiemu producentovi a skladateľovi Guyovi Chambersovi, si naposledy vlani s albumom nazvaným Swings Both Ways odskočil ku swingu. V rovnakom hudobnom štýle vydal už v roku 2001 kritikou cenenú platňu Swing When you are Winning, z ktorej pochádza napríklad úspešná coververzia hitu Somethin' Stupid z repertoáru Franka Sinatru.

Robbie Williams ju naspieval s hollywoodskou hviezdou Nicole Kidmanovou, ktorá vtedy podľahla jeho osobnému čaru. „Pripadal som jej atraktívny. Nakoniec som už nevedel, čo mám rozprávať, a tak som na ňu proste skočil,“ povedal o romániku s pôvabnou Austrálčankou, len jednou z mnohých žien, ktoré prešli jeho posteľou. „Tri štvrtiny historiek o mojich záletoch sú vymyslené,“ vyhlásil však raz k správam o svojich milenkách, ku ktorým vraj patrili aj speváčka Geri Halliwell alebo herečka Cameron Diaz.

Časom sa ale autor výroku „som zamilovaný do predstavy, že sa zamilovávať nebudem“, ktorý kedysi vzťah označil za zbytočnú tvrdú drinu, upokojil. Preč už sú tiež obdobie plná alkoholu a drog, ktorými si zvyšoval sebavedomie a kvôli ktorým tiež opakovane skončil v liečebni. Dnes Robbie Williams ôsmy rok žije s americkou herečkou Aydou Fieldovou a predvlani sa páru narodila dcéra Theodora Rose. Kvôli potomkovi dokonca niekdajší „večný starý mládenec“ prestal fajčiť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Robbie Williams #jubileum #humor #štyridsiatka #šoumen

+ Nezabúdajte na oddych, momentálne je vo vašom živote kľúčový.
Odloženie úveru by ste mali poriadne zvážiť aj v...

+ Nedržte striktne diétu, vaše telo by s tým momentálne nebolo spokojné.
Znižovaním biologického odpadu prispejete...