Clooney uviedol nový film v Bielom dome, večeral s prezidentom

Americký herec a filmár George Clooney predstavil v utorok na špeciálnej projekcii v Bielom dome vo Washingtone svoj najnovší film Pamiatkari (2014)

21.02.2014 09:34
George Clooney (vľavo) s producentom Grantom... Foto: ,
Herec a režisér George Clooney (vľavo) s producentom Grantom Heslovom stoja za filmom The Monuments Men (Pamiatkari).
debata

V novej snímke figuruje ako režisér, scenárista, producent aj herec. Na premietaní sa okrem Clooneyho zúčastnili aj jeho rodičia, ďalej herci Matt Damon a Bill Murray, spoluscenárista a producent Grant Heslov a autor literárnej predlohy Robert M. Edsel. Súčasťou podujatia bola tiež večera s americkým prezidentom Barackom Obamom.

Snímka Pamiatkari je adaptáciou knihy Roberta M. Edsela a Breta Wittera, ktorá vyšla v českom preklade pod názvom Po stopách nacistických pokladů. Rozpráva skutočný príbeh o skupine historikov umenia, riaditeľov múzeí a kurátorov, ktorí sa počas druhej svetovej vojny vybrali na špeciálnu misiu.

V rámci nej mali zachrániť vzácne umelecké diela zadržiavané nacistami. Okrem Clooneyho, Damona a Murrayho si v snímke zahrali aj Cate Blanchett, John Goodman, Jean Dujardin, Bob Balaban, či Hugh Bonneville. O produkciu a scenár sa spolu s Clooneym postaral spomínaný Grant Heslov, hudbu zložil francúzsky skladateľ Alexandre Desplat.

debata chyba
Viac na túto tému: #Barack Obama #George Clooney #Biely dom #Pamiatkári

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...