Pauhofová: Je ľahšie urobiť niečo dobré, keď je chuť, čas aj peniaze

Členka Činohry Slovenského národného divadla Táňa Pauhofová bola jednou z pätice nominovaných herečiek na ocenenie Český lev.

23.02.2014 11:00
Táňa Pauhofová Foto:
Herečka Táňa Pauhofová.
debata

Cenu napokon v sobotu večer získala herečka Petra Špalková za výkon vo filme Jako nikdy. Pauhofová už vopred tušila, že trofej asi nezíska. Podľa nej bola konkurencia skutočne veľká. „Ale som nesmierne vďačná už za tú nomináciu, je to skvelé,“ vyhlásila.

Podstatný bol pre Pauhofovú najmä fakt, že vo filme Horiaci ker, za ktorý získala nomináciu, mohla vôbec účinkovať. „Som nesmierne vďačná a šťastná, že som mohla byť súčasťou tak výnimočného projektu. Aj môj herecký výkon je výsledkom toho, že som mala možnosť pracovať na niečom naozaj kvalitnom a bol mi daný ako priestor, tak možnosť štúdia a prípravy,“ konštatovala herečka, ktorá vo filme stvárnila právničku Dagmar Burešovú.

Podľa vlastných slov sa necíti byť ako „lúmen, ktorý z ničoho nič niečo ukázal“. Táňa je presvedčená, že na Slovensku je veľmi veľa skvelých hercov. Akurát má pocit, že ich potenciál nie je vždy správne využitý. „V priemere, ako sa tu točí, točí sa rýchlo, na nič nie je čas, nie je trpezlivosť, nie sú peniaze, chuti je málo…,“ porovnala tvorbu v oblasti súčasnej slovenskej a českej kinematografie.

„Je oveľa ľahšie urobiť niečo dobré, keď je aj priestor, aj chuť, čas a peniaze,“ poznamenala herečka, ktorá minulý rok stihla v Českej republike nakrútiť tiež komédiu režiséra Jiřího Vejdělka Nežné vlny.

Spolu so slovenskou herečkou boli na Českého leva v danej kategórii nominované aj Aňa Geislerová (Líbánky), Zuzana Bydžovská (Revival) a Jana Plodková (Rozkoš).

debata chyba
Viac na túto tému: #nominácia #Horiaci ker #Táňa Pauhofová #česť

+ Nezabúdajte na poriadnu hydratáciu, vaše telo ju potrebuje.
Ukážte svoju zručnosť, ľudia si vás tak začnú viac...

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...