Víťaz Juraj Mokrý - ako sa z Popolušiaka stal kráľ

Chvíle, ktoré prežíval po vyhlásení svojho mena, opísal Juraj Mokrý ako nezabudnuteľné. "Trvalo to päť sekúnd, ale nezabudnem na to nikdy. Dnes sa cítim šťastný," povedal novinárom čerstvý víťaz tanečnej televíznej šou Let's Dance.

16.06.2009 09:59
Diana Mórová a Juraj Mokrý Foto: ,
Diana Mórová a Juraj Mokrý - na tento vzťah sa nedá zabudnúť, aj preto, že ho slovenské médiá vždy radi pripomenú a že z neho vzišiel spoločný syn. Ale pamätáte si ich ešte vôbec bok po boku?
debata

„Nie som práve súťaživý typ. Ale keď už som v nejakej súťaži, snažím sa ísť naplno. Adrenalín a sila prenosu robia tiež svoje. Vyburcovali aj takého lenivého človeka ako ja,“ usmial sa.

Moderátor a herec Juraj Mokrý sa v nedeľu stal novým tanečným kráľom súťaže ako prvý muž. „Toto mi nenapadlo ani v tých najlepších snoch,“ vyhlásil po zisku titulu. Mokrý nastupoval do šou, v ktorej v predchádzajúcich rokoch zvíťazili dve herečky, rozpačito. Jeho tanečná horúčka stúpala pomaly a on sám sa nazdáva, že konečné víťazstvo bola vec náhody.

„Keby mal tento projekt štartovať znovu, verte mi, že sa to už nezopakuje. Bola to zhoda okolností, že predo mnou vypadli ľudia, ktorí vedeli na parket priniesť kvalitu. Takú, ktorá sa dá prirovnať k profesionálom. Ako Zora Czoborová alebo Adela Banášová, ktorá bola mojím veľkým favoritom. Chcela, bavila sa… Je to skutočne veľké prekvapenie, že som tu ja a nie ony,“ vysvetlil.

Najsrdečnejším gratulantom na parkete bola životná partnerka Juraja Mokrého, herečka Diana Mórová. Plná emócií si pred svojím kráľom kľakla a vystrúhala mu poklonu. „Vzdala som mu takto hold. Slovami sa to asi ani nedá. Doma ho určite odmením aj ináč. Vymyslela som pre nás dovolenku snov a dúfam, že sa mu bude páčiť. Budem tam patriť iba jemu,“ povedala.

„Diana je krásna žena. Je bezprostredná, spontánna. Živý človek, ktorý smrdí človečinou. To je to, pre čo ju zbožňujem. To, čo robí, robí dokonale. V prvom rade rieši tie najzákladnejšie veci. Syna Quida. Nájde si čas, navarí mu polievku. Zvláda to s prehľadom. Na jej adresu môžem hovoriť len samé superlatívy,“ kontroval Mokrý. Sám neverí, že s tanečnými vystúpeniami bude pokračovať. „Neviem si predstaviť, že by si nejakí ľudia či firmy zaplatili za to, že sa prídeme predviesť alebo zatancovať. Ale ak by sa také niečo stalo, pôjdem veľmi rád,“ povedal.

V niektorých tancoch sa najväčší zabávač tretej série šou cítil ako ryba vo vode. Pri iných vraj musel myslieť dva kroky dopredu. „Pre nás to bol neznámy jazyk. Bolo treba zabojovať a nezlomiť sa,“ uviedol, keď spomínal na predchádzajúcich desať týždňov.
„Juraj mal po prvý raz trému, čo predtým nemával,“ povedala zase šťastná Mórová. „Bolo to asi aj pre únavu. Mal pocit, že nevládze, a mal trému, že to dobre neodtancuje. Mňa osobne prekvapoval tým, ako to zvládal prirodzene a sebaisto,“ prezradila s úsmevom držiteľka sošky OTO v kategórii najobľúbenejšia herečka.

Je Mokrého kráľovná. Pred niekoľkými rokmi totiž Mórová vyhrala v TV JOJ krasokorčuliarsku šou Hviezdy na ľade. A tiež sa stala kráľovnou.

„Príbeh Juraja je príbehom ťarbavého káčatka. Pretrpel chyby, pretrpel nie najlepšie hodnotenia, a keď odišla labuť Czoborová, prevzal miesto hlavného labutiaka,“ zhodnotil na záver porotca Jozef Bednárik účinkovanie Juraja Mokrého v súťaži. „Nezažil som za celú svoju prax, aby sa za osem týždňov stal z popolušiaka takýto Barišnikov!“ nadchýnal sa známy režisér.

Juraj Mokrý mal však v súťaži hneď niekoľko prvenstiev. Najviac šmykov, ktoré sa v jeho náručí podarilo urobiť profesionálnej tanečníčke Kataríne Štumpfovej. Ako prvý dostal štyri desiatky. A ako jediný stíhal popri tancovaní aj spievať.

Dvojica Katarína Štumpfová a Juraj Mokrý čaká...
Juraj Mokrý a Katarína Štumpfová vo vášnivom...
+23Katarína Štumpfová a Juraj Mokrý postúpili do...
debata chyba

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Zdravé stravovanie prinesie spokojnosť a lepšie zdravie.
Trpezlivosť a dôkladnosť vás dovedú k vytúženým cieľom....