To je teda prvenstvo! Will Smith a jeho syn sú najhorší herci roka

Akčné sci-fi Po zániku Zeme a komédia Mládeži neprístupné zožali v noci zo soboty na nedeľu v Los Angeles anticeny Zlatá malina za najhoršie filmové počiny roka.

02.03.2014 15:27
Will Smith ( Foto: ,
Herec Will Smith (v strede) pózuje so svojou rodinou - zľava: syn Jaden, dcéra Willow, manželka Jada Pinkett Smith and najstarší syn Trey. Na premiére filmu Po zániku Zeme.
debata

Tie sa tradične udeľujú v predvečer rozdávania filmových Oscarov. S prázdnymi rukami tento rok skončil každoročný favorit týchto nelichotivých cien, herec Adam Sandler, informovala agentúra Reuters.

Sci-fi film Po zániku Zeme, v ktorej hrá Will Smith so svojím dospievajúcim synom Jadenom, získal hneď tri zlatým sprejom nasprejované maliny: Jaden Smith za najhoršieho herca v hlavnej úlohe, Will Smith za najhoršieho herca vo vedľajšej úlohe a obaja za najhoršiu kombináciu na plátne.

Film za 130 miliónov dolárov, na ktorom sa Will Smith podieľal ako spolutvorca a režíroval ho M. Night Shyamalan, bol veľkým minuloročným prepadákom pre Sony Corp štúdiá Columbia Pictures, na americkom a kanadskom trhu zarobil len 60 miliónov dolárov.

Snímka Mládeži neprístupné z dielne Relativity Media, ktorú tvorí 16 komediálnych príbehov s takými hviezdami, ako je Halle Berry, Kate Winslet či Hugh Jackman, získala cenu za najhorší film, najhorší scenár pre všetkých 19 spoluscenáristov a najhoršiu réžiu pre všetkých 13 režisérov.

Zlaté maliny vznikli v roku 1980 ako protiváha nablýskanej nádhere a pompe Oscarov a tento rok sa rozdeľovali už 34-krát. Ich držiteľa vyberá približne 800 členov Nadácie cien Zlaté maliny. Tí hlasujú vo ôsmich z deviatich kategórií, zatiaľ čo deviatu – najhoršie spojenie na plátne – hlasovaním vybrali užívatelia serveru venovaného kritike filmov RottenTomatoes.com.

Držitelia cien si pre ne len zriedka prídu osobne. Toto pravidlo porušila napríklad Sandra Bullock, ktorá si v roku 2010 prišla pre malinu za najhoršiu herečku a najhorší pár na plátne za film Slečna zamilovaná, a nasledujúci večer si prevzala Oscara pre najlepšiu herečku v hlavnej úlohe za film Zrodenie šampióna.

Adam Sandler, ktorý je tradičným zberačom Zlatých malín, tento rok nepremenil žiadnu zo siedmich nominácií, ktoré mu vyslúžila komédia Dospeláci 2, ktorá sa stala boxovacím vrecom kritikov. V minulom roku získal dve maliny za komédiu Môj otec je šialenec a v roku 2012 nedal žiadnemu inému tvorcovia šancu, keď jeho film Jack a Jill získal všetkých desať malín udeľovaných v tomto ročníku.

Cenu pre najhoršiu herečku tento rok získal muž – a ďalší častý laureát Zlatej maliny – herec – režisér Tyler Perry za hlavnú ženskú úlohu v komédii A Madea Christmas. Celebritka Kim Kardashian dostala cenu za najhoršiu herečku vo vedľajšej úlohe za drámu Tyler Perry's Temptation.

Ďalší veľký prepadák minuloročnej sezóny, Osamelý jazdec s Johnnym Deppom a Arnie Hammerom natočený štúdiom Disney, dostal cenu ako najhorší remake (kópia)/ pokračovanie. Film, ktorý stál viac ako 200 miliónov dolárov, divákov absolútne nezaujal a štúdio si za neho pripísalo stratu 190 miliónov dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zlaté maliny #Po zániku zeme #Mládeži neprístupné

+ Ak chcete klamať, nepodarí sa vám to, oklamete jedine sami seba.
Malé finančné kroky teraz vytvoria budúce...

+ Zamerajte sa na seba a na svoje chyby, všetko ostatné počká.
Časom sa všetko uvedie na pravú mieru, nemáte sa...