Frank Ocean údajne vrátil peniaze za nenahranú skladbu

Americký spevák a rapper Frank Ocean údajne vrátil 212 500 dolárov (v prepočte približne 153 400 eur) medzinárodnej sieti reštaurácií Chipotle Mexican Grill.

12.03.2014 14:25
Frank Ocean Foto: ,
Spevák Frank Ocean.
debata

Tá ho minulý týždeň zažalovala za to, že napriek dohode nenahral skladbu pre ich reklamnú kampaň. Predstavitelia reštaurácie však tvrdia, že zatiaľ od speváka žiadne peniaze nedostali.

Ocean sa vlani dohodol s Chipotle Mexican Grill, že bude súčasťou ich kampane, ktorá mala okrem samotnej siete reštaurácií propagovať aj zodpovedné poľnohospodárstvo. Spevák súhlasil s účasťou na kampani po tom, čo si pozrel animované video, ktoré malo vo finálnej podobe obsahovať aj jeho pieseň.

Toto video však nebolo v tom čase podľa predstaviteľov Chipotle úplne dokončené, pričom neobsahovalo napríklad logo reštaurácie. Ocean následne dostal spomínaných 212 500 dolárov, pričom rovnakú čiastku mal dostať aj po odovzdaní piesne, na čo mal čas do 7. augusta. V tento deň však namiesto toho oznámil, že sa nakoniec rozhodol na kampani nezúčastniť.

„Keď Franka oslovili, aby sa stal súčasťou tejto kampane, predstavitelia Chipotle mu povedali, že jej cieľom je propagácia zodpovedného poľnohospodárstva. V pôvodnej prezentácii nebolo žiadne logo Chipotle, pričom podľa ich slov malo ísť o zámer. Frankovi taktiež sľúbili, že bude mať schvaľovacie právo na finálnu verziu kampane,“ napísali spevákovi právnici v liste adresovanom sieti reštaurácií.

Predstavitelia Chipotle však popreli, že by sa so spevákom takto dohodli. V piatok preto podali v Los Angeles žalobu, pričom od Oceana žiadali vrátenie 212 500 dolárov a taktiež odškodné. Ocean na žalobu zareagoval zverejnením fotografie šeku na 212 500 dolárov na mikroblogovacej sieti Tumblr. „Ak/keď od Franka dostaneme šek, tak by sme mali túto záležitosť uzavrieť. Zatiaľ však máme iba fotografiu na internete,“ zareagoval hovorca siete reštaurácií.

debata chyba
Viac na túto tému: #žaloba #Frank Ocean #vrátenie peňazí

+ Nezabúdajte na oddych, momentálne je vo vašom živote kľúčový.
Odloženie úveru by ste mali poriadne zvážiť aj v...

+ Nedržte striktne diétu, vaše telo by s tým momentálne nebolo spokojné.
Znižovaním biologického odpadu prispejete...