Väzni na Filipínach si Jacksona hromadne uctili tancom

Až 1500 odsúdených Filipínčanov počas noci nacvičilo choreografiu, len aby vzdali hold kráľovi popu.

27.06.2009 17:30
Väzni na Filipínach, hold Jacksonovi Foto:
Väzni na Filipínach vzdali hold Jacksonovi.
debata

1500 väzňov v nápravnom zariadení v Cebe na Filipínach dnes vzdalo hold Michaelovi Jacksonovi tancom na jeho hit Thriller. Väzni v oranžových kombinézach sa pred stovkami divákov najskôr pomodlili za speváka a jeho rodinu a následne predviedli choreografiu, ktorá sa stala už pred dvoma rokmi hitom na internete.

Väzni údajne na cvičisku trénovali celú piatkovú noc až do rána, tanec nacvičovali deväť hodín. „Odpočinuli si, len keď sa išli najesť,“ povedala profesionána choreografka Gwendolyn Lador, ktorú väznica najala, aby naučila odsúdencov tančiť.

Väzni smútia od okamihu, kedy sa o smrti svojho idolu dozvedeli," povedal bezpečnostný podarca Byron Garcia, ktorý je autorom nápadu hromadnej choreografie odsúdených. „Väzni dúfali, že jedného dňa za nimi príde Michael Jackson osobne a zatancuje si s nimi na Thriller,“ dodal.

Tanec na Thriller v podaní väzňov z Cebu, medzi ktorými sú odsúdenci za obchod s drogami i za násilné trestné činy, sa už pred časom stal miestnou turistickou atrakciou. Veľa návštevníkov prichádza do Cebu, len aby sa odfotografovali s tancujúcimi väzňami. Dnešná pieta prilákala 700 obyvateľov Cebu a zahraničných turistov, ktorí ju sledovali z poschodia väznice a po jej skončení väzňom nadšene aplaudovali.

debata chyba

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Chýba vám elán, slnečné lúče vám pomôžu doplniť energiu a vitamín D.
Očakávajte uznanie za vašu tvrdú...