Žalobu Karla Gotta zamietli, odvolávať sa nebude

Obvodný súd pre Prahu 1 zamietol v piatok 11. apríla žalobu českého speváka Karla Gotta na ministerstvo financií, od ktorého žiadal vyplatenie 1,3 milióna českých korún (približne 47-tisíc eur) za výdavky na súdne spory o niekoľkomiliónové nedoplatky na daniach.

12.04.2014 19:58
DVD Karel Gott O2 Arena 2012 Foto:
Spevák Karel Gott.
debata

Práve tieto spory pred rokmi vyhral. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, spevák sa voči nemu môže ešte odvolať. Ale ako sám uviedol, nespraví tak. „Nie som z toho nadšený a považujem to za nespravodlivé, pretože víťazná strana by náklady pojednávania hradiť nemala. Ale zmieril som sa s tým a nebudem sa odvolávať,“ citovalo iDnes.cz Gotta.

„Nejsem z toho nadšený a považuji to za nespravedlivé, protože vítězná strana by náklady řízení hradit neměla. Ale smířil jsem se s tím a nebudu se odvolávat,“ cituje iDnes.cz Gotta.

V prípade ide o to, že 74-ročný spevák musel spätne zaplatiť dane za osem rokov. Gott však na súde namietal, že úradníci pri vymeriavaní doplatku pochybili, čo v roku 2007 uznal aj Najvyšší správny súd. Štát následne Gottovi väčšinu peňazí vrátil.

Spevák teraz žiada ďalšie, ktoré vynaložil na zastupovanie vo víťaznom súdnom spore a na súdne poplatky. Ako uviedol, 1,3 milióna českých korún chce ako morálnu satisfakciu, pretože za chyby úradov sa mu nikto neospravedlnil.

debata chyba
Viac na túto tému: #dane #žaloba #Karel Gott

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...