Ben Stiller - chlapík od vedľa v pozícii elitného komika

Kým sa stal hviezdou celovečerných filmov, muselo pretiecť veľa vody. Vďaka vytrvalosti ho dnes verejnosť pozná ako rozpačitého, trochu hanblivého, no presvedčivého komika. Rozpačitý vraj nie je len na obraze, ale aj v súkromí. Herec, režisér a producent Ben Stiller (43).

06.07.2009 08:30
Ben Stiller Foto:
Naposledy komika Bena Stillera ocenili na cenách MTV Movie Awards.
debata

Už roky si udržiava pozíciu elitného komika a z ponuky filmov si môže vyberať. Ak sa mu nepáči nejaký scenár, nemá problém sa postaviť za kameru a ukázať svetu svoje predstavy. Dobrý pokus predviedol pri „režírovaní" videoklipu skladby Better Together od havajského speváka Jacka Johnsona.

Lepšie mu vyšlo režírovanie snímky Tropická búrka, ktorá mala premiéru minulý rok. Stiller sa ocitol nielen v pozícií režiséra, ale bol spoluautorom scenára, producentom a v Tropickej búrke si aj zahral po boku Jacka Blacka, Roberta Downeyho ml. a Nicka Noltea. Film sa niekoľko týždňov držal na prvých priečkach sledovanosti v amerických kinách.

Herectvo má v krvi
Ben Stiller, celým menom Benjamin Edward Stiller, je rodený Newyorčan. Rodičia Anne Mearaová a Jerry Stiller sú hercami. Herectvom sa živí aj jeho sestra Amy a dokonca aj jeho manželka Christine Taylorová. Tú si vzal v roku 2000 a majú spolu dve deti – dcéru Ellu (7) a syna Quinlina (3). Rodina žije v Hollywood Hillse.

Stiller po narodení syna pred médiami okomentoval túto udalosť s humorom jemu vlastným: „Správy o tom, či sa raz Stiller jr. vydá v otcových šľapajach, nie sú ešte k dispozícii,“ citoval magazín People. Komik sa vždy držal zásady, že prax je dôležitejšia ako vzdelanie. Na University of California vydržal len dva roky, pokračoval na Broadwayi. Na popularite si pridával vďaka účinkovaniu v seriáloch Frasier a Priatelia.

Ako scenárista sa presadil v známej televíznej šou Saturday Night a dopracoval sa až k vlastnému programu The Ben Stiller Show, ktorá získala prestížne filmové ocenenie Emmy. Na rad prišli prvé menšie filmové roly a od roku 1998 sa objavoval v úspešnejších snímkach – Nikdy nekončiaca polnoc, Niečo na tej Mary je, Kňaz, rabín a blondínka, Tú starú treba zabiť!, Jeho foter, to je lotor, Noc v múzeu, ktorá sa dočkala pokračovania. Noc v múzeu 2 sa práve premieta v slovenských kinách.

Obdivuje Toma Cruisa
Každý rok navštevuje množstvo hereckých škôl v USA a odovzdáva svoje skúsenosti. Stal sa vzorom mnohých mladých hercov a komikov. Sám tvrdí, že nemá žiadny vzor, ale obdivuje kolegu Toma Cruisa.

„Keď Tom prišiel na scénu, bolo to niečo ako idol, sexsymbol. Ale vybral si spoluprácu so zaujímavými režisérmi – a to je dôvod jeho dlhej kariéry,“ uviedol Stiller. „Je to ťažký biznis. Musíte sa rozhodovať. A v skutočnosti obdivujem ľudí, ktorí sa rýchlo rozhodujú, ktorí inštinktívne vedia, kam by sa ich kariéra mala uberať,“ povedal pre internetový portál femalefirst.co.uk.

debata chyba

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...